Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Mi Home

We gaan wat verschillende apparaten toevoegen om de controller goed te testen.

Door en window sensor:

Bij deze set wordt een deur en raam sensor geleverd waarmee je kunt detecteren of een raam/deur open of dicht is. Wat meteen opvalt na het openmaken van de verpakking is de grootte. Hij is echt super klein met zijn 41x20x11mm. Hij wordt van stroom voorzien via een CR1632 knoopcel batterij. Hij maakt net zoals de gateway gebruik van Zigbee. Om hem op te hangen kun je gebruik maken van de bijgeleverde stickers. Er is geen mogelijkheid om hem vast te schroeven.

Wat tevens op valt is de reactie tijd, deze is super snel.

Uiterlijk:

Uiterlijk:

Installatie:

Het installeren van deze sensor gaat door naar de APP te gaan en op het plusje te klikken om vervolgens de deursensor op te zoeken. Je kunt het toevoegen op de deursensor starten door een pinnetje in het gaatje te drukken. Als de sensor op zijn definitieve plekt hangt moet je nogmaals een pinnetje in het gaatje drukken.

Installatie schermen:

Motion Sensor (PIR)

Bij dit pakket zit ook een bewegingsmelder, deze is ook weer super klein. Met deze sensor is het mogelijke om bewegingen te detecteren. Handig voor een alarm systeem of om te zorgen dat een lamp aangaat als je er langsloopt.

Het toevoegen gaat op de zelfde manier als de door/window sensor. Dus we gaan weer naar de gateway en drukken op het plusje. Vervolgens zoeken we de sensor op en drukken een pinnetje in het gaatje aan de zijkant.

Hij werd netjes toegevoegd en zag de bewegingen in het log te voorschijn komen. Het valt mij overigens op dat er nooit een "geen beweging" binnenkomt (terwijl deze melding wel bestaat). Nog een andere punt over de logging, deze gaat per minute. Dit maakt het testen wat lastiger.

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Het installeren gaat weer zoals bij de deur/raamsensor.

Installatie schermen:

Fibaro Motion sensor versus Xiaomi Motion sensor:

Qua grote wint de Xiaomi het van de Fibaro, hoewel het geen centimeters scheelt is hij net even wat kleiner. De Fibaro heeft een goed ophangsysteem, die je in alle richtingen kunt draaien, ook nadat je hem bevestigd hebt. De Xiaomi moet het doen met een dubbelzijdige sticker. Er bestaat overigens wel een ophangbeugel maar deze maakt de sensor wel 2x zo groot.

Ander opvallend punt is dat er niks op de sensor zelf ingesteld kan worden. Dus bv geen gevoeligheid wat wel een groot gemis is. Als je dus een kat hebt dan zou ik deze sensor laten liggen.

Button

Bij deze set word ook een knop meegeleverd waar je verschillende scene's mee kunt starten er zijn hiervoor 3 mogelijkheden: 1x klikken, 2x klikken en 3x klikken. Het toevoegen gaat weer door op het plusje te klikken en de button op te zoeken. Vervolgens zit er aan de onderkant een gaatje waar je een pinnetje in moet drukken. Even goed opletten, niet dat je in de led zit te drukken.

De button maakt trouwens gebruik van een CR2032 knoopcel batterij.

Uiterlijk:

Grootte:

Dit product is te koop voor:


Gateway
€ 25
Kopen
Set
€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.