Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Mi Home

Installatie:

Het installeren gebeurd door middel van een APP (Android/iOS), deze moet je dus als eerste installeren. Het valt mij op dat de APP mega veel permissie vraagt, hij wil zo'n beetje bij je gehele telefoon kunnen. Hierdoor zou Xiaomi bij je privé gegevens kunnen komen. Ben je hier dus niet van gediend dan is dit product niet iets voor jouw. Nadat je de voorwaarden hebt geaccepteerd, moet je "Mainland China" kiezen, als je dit niet doet kun je niks met de gateway. De MiHome werkt namelijk officieel alleen in China en met de Chinese servers. Dit merk je overigens ook bij het inloggen op de APP, dit duurt even.

Installatie schermen:

Na het aanmaken van een account voorzie je de gateway van stroom. Hij zal een mooie chinese tekst zeggen en geel gaan knipperen en gevonden worden in de APP. Hierna maakt je telefoon een tijdelijk connectie met de MiHome zodat er naar de MiHome verbonden kan worden met je eigen WiFi. Nadat hij was toegevoegd kwam er meteen een update binnen en kreeg ik een extra APP op me telefoon (Gateway). Als je deze opent kun je je apparaten gaan toevoegen (later hier meer over).

Installatie schermen Gateway:

Instellingen APP:

Dit product is te koop voor:


Gateway
€ 25
Kopen
Set
€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.