Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Mi Home

Scene's:

Het kunnen aan- en uitzetten van een lamp via je smartphone is natuurlijk zeer handig maar je wilt eigenlijk dat dit allemaal automatisch gaat. Een goed domotica systeem heeft dus een mogelijkheid om regels te maken. De Mi Home heeft deze functionaliteit gelukkig aan boord.

Standaard worden er een aantal vooraf geprogrammeerde scene's meegeleverd. Je hoeft dan alleen maar een paar zaken op te geven en het geheel zal werken.

Alarm:

De Xiaomi heeft een standaard alarm paneel ingebouwd. Je kunt aangeven op welke tijdstip deze automatisch moet aangaan en wanneer welke sensoren als triggers moeten worden gebruikt.

Automatische gateway licht:

Met deze functie kun je de lamp van de Gateway automatisch aan laten zetten als het donker is.

Deurbel:

Met deze standaard regel kun je een deurbel instellen. Je zou bv de button kunnen gebruiken als trigger.

Alarm clock/wekker:

Als laatste regel kun je een wekker maken om met een rustig geluidje wakker te worden.

Eigen scene's:

De Mi Home heeft natuurlijk ook een mogelijkheid om eigen scene's te maken.

Deur open dan verlichting aan

Als eerste scene gaan we zorgen dat bij het openen van de deur een lamp aangaat. We gebruiken hiervoor de door/window sensor en de LED van de gateway.


Scene motion:

Als volgende scene wil ik de deursensor en bewegingsmelder gaan gebruiken. Hierbij zet ik ook weer de gateway aan. Onderstaand is natuurlijk slechts een voorbeeld, je kunt je voorstellen dat je meerdere lampen aanzet.

Het maken van scene's (regels) is op bovenstaande manier gebruikersvriendelijk en iedereen kan hier wel zijn weg in vinden. Hierbij moet wel gemeld worden dat het maken van wat complexere regels lastig is door bv het ontbreken van variabelen en een "OF" functie. Het is wel fijn dat er meerdere condities kunnen worden gebruiken als trigger.

Ik wilde als voorbeeld ook een scene maken om te zorgen dat als de zon op komt, een lamp wordt aangezet. Helaas kreeg ik dit niet voor elkaar omdat je geen locatie in Europa kunt selecteren.

Dit product is te koop voor:


Gateway
€ 25
Kopen
Set
€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.