Onze sponsor:

Review:

12 februari 2019 | Niels Laan | Viaroom, Viaroom

Viaroom

"Setup in 5 minuten klaar"

Installatie:

Volgens de website van Viaroom moet het installeren appeltje eitje zijn en niet meer dan 5 minuten in beslag nemen. Zodra hij draait begint hij meteen met leren. We gaan zien of dit ook het geval is. Als eerst sluit je de netwerkkabel aan op en voorzie je hem van stroom. Ga vervolgens naar je computer en open de volgende url: myviaroom. Helaas werd hij bij mij niet gevonden, dus ik moest even het adres opzoeken in mijn router.

Na het openen met het juiste ip-adres kom je in het beginscherm, waarbij je je eerst moet registeren. Dit gaat allemaal simpel en ik kom al snel in het start scherm zonder problemen.

Als laatste stap zorg dat er een script op de HC2 geïnstalleerd wordt.

Leren:

Vanaf nu heeft het systeem 48 uur nodig om de eerste scene's te maken. Zoals al gezegd leert hij je gedrag. Ik heb maar 1 apparaat, dus we kunnen goed in de gaten houden wat er gebeurd. Ik heb deze schakelaar 's avonds een paar keer aan- en uitgezet om te zien of er wat gebeurd. Na dagen zag ik inderdaad een patroon ontstaan. Het systeem doet dus wat er beloofd wordt.

Ondersteuning overige hubs:

Op de Viaroom website is een overzicht te vinden welke Hubs/systemen ondersteund worden. 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.