Onze sponsor:

Review:

12 februari 2019 | Niels Laan | Viaroom, Viaroom

Viaroom

Als je een smart home hebt wil je natuurlijk dat je huis geautomatiseerd is en je eigenlijk nergens meer over na hoeft te denken. Als je weggaat wil je dat je lampen uitgaan, de verwarming lager wordt gezet en dat je alarm aangaat. Als je weer thuis bent wil je dat alles weer aangaat.  Viaroom heeft hiervoor een slimme oplossing bedacht.

Een smart home is natuurlijk niks zonder automatisering. Nog sterker: dit kan juist de kracht zijn, want je wilt natuurlijk dat een lamp uitgaat als je weggaat en dat je dit niet alsnog zelf via een schakelaar moet regelen. Vaak kun je dit bij de meeste domotica controllers prima regelen door een fiks aantal regels te maken. Dit kan nog weleens een puzzel worden, zeker als je een groot systeem hebt met meerdere soorten apparaten door elkaar heen. Daarnaast is dit ook niet voor iedereen weg gelegd. Viaroom heeft hiervoor een zelflerende oplossing bedacht.

"Jouw persoonlijke chef"

Op de Viaroom website spreekt men over jouw persoonlijke chef welke jouw voorkeuren weet. Deze voorkeuren leert hij door naar jouw gedrag te kijken en dus hier jouw sensoren en lampen op af te stemmen. 

Bespaar energie

Omdat het systeem weet wanneer een lamp aan of uit moet bespaar je uiteraard energie. De lamp staat tenslotte niet onnodig aan. De Viaroom kan dit ook inzichtelijk maken door een groen blaadje te geven. Hiermee geeft hij aan dat er bespaard wordt. Viaroom geeft aan in de toekomst hiermee mee te willen gaan doen.

Dus iedereen weet zo mijn gedrag?

Je kunt je natuurlijk afvragen of het wel zo veilig is als dit systeem precies weet wanneer je er wel en niet bent. Viaroom geeft aan alle data lokaal in jouw systeem wordt opgeslagen en dat er een firewall in het systeem is ingebouwd. Het systeem werkt ook als er geen internet is.

Vrijheid keuze in systemen

Wat Viaroom uniek maakt is dat hij niet gebonden is aan één bepaald systeem. Zo kun je Philips HUE, Fibaro Home Center 2 en Vera systeem koppelen. Als ik op de website kijk van Viaroom is de ondersteuning nog wel wat beperkt. Maar Viaroom is al bv bezig met de ondersteuning van de Zipabox en nog vele andere systemen. Goed om te weten is dat hij dus naast je bestaande domotica systeem komt te draaien. We zullen hem gaan testen met de HC2.

Wat krijg je:

- Viaroom HUB
- Afstandbediening met batterij
- HDMI kabel
- Adapter

Uiterlijk:

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.