Onze sponsor:

Review:

12 februari 2019 | Niels Laan | Viaroom, Viaroom

Viaroom

Conclusie:

Voor mensen die graag een slim domotica systeem willen is de Viaroom een goede oplossing. Het systeem leert van je gedrag zonder dat je hiervoor een sloot aan scene's moet gaan maken. Hij is ook echt gericht op deze doelgroep. Een tweaker/geek zou dit zelf in elkaar kunnen zetten.

De installatie en het instellen van de scene's gaat allemaal gemakkelijk en spreekt voor zich. Iedereen moet wel met dit systeem kunnen werken. Met onze testen en wat wij gezien hebben van Viaroom, doet het systeem echt wat het beloofd. Mocht dit trouwens niet het geval zijn dan kun je eenvoudig zelf scene's aanpassen.

Uiteraard zijn er ook wat minpunten en dat is de ondersteuning van controllers en apparaten. Dit is nog niet zo uitgebreid. Zo worden bv bij de Fibaro Home Center alleen Fibaro modules ondersteund en nog niet zoveel andere merken. Uiteraard geeft Viaroom aan hier aan te werken en binnenkort met meer ondersteuning te komen.

Ander punt is de prijs van  €129,00. Vind je het dit bedrag waard om minder tijd te hoeven stoppen in de domotica systeem?

Dus: Zoek je een zelflerend systeem om de automatisering van je huis mee te regelen? Dan is de Viaroom een mooie oplossing.

Gemakkelijk in gebruik
AI (zelf leren) doet wat hij beloofd

Prijs
Ondersteuning apparaten

Wij willen Fibaro Benelux bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product.

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.