Onze sponsor:

Review:

Shelly RGBW2

De Shelly heeft geen controller, nodig maar je wilt hem natuurlijk wel kunnen bedienen. Dit kan dmv de gratis APP van Shelly. Deze is beschikbaar voor Android en iOS. Ik zal de verschillende onderdelen laten zien, en we beginnen met de installatie.

Heel verrassend: de eerste stap is de APP te installeren. Dus gaan we naar de Play Store of naar de APP store en download en installeert de APP. Als je hem opstart dan begint er eerst een soort indexing. Dit duurt even dus heb geduld. Vervolgens selecteren we de taal (er is geen Nederlands beschikbaar).

Hierna moeten we een account aanmaken. Opvallend is dat er 3 pagina's aan voorwaarden getoond worden waar je akkoord mee moet gaan. Als je dit hebt gedaan kom je op het startscherm van de APP.

Registratie:

De module installeren

Nu we de APP hebben kunnen we de Shelly RGBW2 gaan installeren. Om het geheel aan te sluiten wordt er een schema meegeleverd. Er zijn in totaal 8 schema's, 4 voor DC en 4 voor AC. We gebruiken de DC en dan degene met de witte led erbij. Uiteraard eerst de stroom van je wandcontactdoos halen, zo'n schok is zo vervelend. Je kunt bij de Shelly met een pulsschakelaar als zowel een normale wisselschakelaar. Je hoeft dus je schakelaar niet te vervangen. Als we de stroom erop hebben gezet starten we de APP weer op en klikken op "add room" we moeten namelijk eerst een kamer aanmaken om een apparaat te kunnen toevoegen. 

Installatie kamer:

Nu we een kamer hebben kunnen we op "add device" drukken om de Shelly RGBW2 te installeren. De procedure is dat je mobiel naar de Shelly gaat zoeken, deze is nog niet verbonden met je eigen netwerk maar is wel beschikbaar als hotspot. Je telefoon verbindt vervolgens met deze hotspot (het klopt dat je even geen internet hebt) en zal de configuratie starten om hem te verbinden met je eigen netwerk. Zorg dat de module dicht bij de telefoon is.

Hij werd gevonden. Hierna moet je hem nog toevoegen als apparaat en kun je hem ook bedienen.

Bediening:

Je kunt de module aan- of uitzetten, het dimnivo bepalen en natuurlijk alle kleuren van de regenboog selecteren. Als je een RGBW-ledstrip hebt aangesloten kun je ook nog de witte kleur apart bedienen. Je kunt hem ook weer aan/uitzetten en dimniveau bepalen, daarnaast kun je hem kouder (blauw) en warmer zetten (geel).

Je krijgt ook een mogelijkheid om presets te zetten, hiermee kun je je favoriete kleur met 1 knop direct opvragen. Als je een feestje wilt geven zijn er ook nog effecten beschikbaar die een vooraf bepaald lichteffect afspelen.

 

Bediening:

Webinterface:

Goed om nog te melden is dat je de Shelly 1 ook kan benaderen via je browser. Dit doe je door het ipadres in te voeren. Dus wil je de APP niet gebruiken? Dan kan je via deze weg hem ook bedienen. Heel handig.

Dit product is te koop voor:


€ 15
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.