Onze sponsor:

Review:

Shelly RGBW2

Regels maken:

De Shelly heeft als het ware een kleine computer ingebouwd. Hierdoor is hij eigenlijk een kleine smart home controller. Dus het maken van regels kun je via de module zelf doen, uiteraard wel met de APP. Er zijn 3 verschillende types (timer, weekly schedule en scene's). We gaan eerst naar de timer kijken.

Timer:

De timer is een simpele functie. Je kunt er mee regelen dat als de lamp wordt aangezet hij na x seconden weer uitgaat. Andersom kan uiteraard ook: je zet de lamp uit en hij gaat naar x seconden weer aan.

Timer:

Weekly schedule:

Met de weekly schedule kun je een lamp (of apparaat) op een bepaald tijdstip laten aanzetten (of uit uiteraard). Dit kan op een tijdstip/dag of via zonsopgang of zonsondergang.

De bovenstaande mogelijkheden zijn natuurlijk prima als je iets simpel aan of uit wilt zetten. Maar de kracht van een smart home systeem is natuurlijk dat je dingen echt kan automatiseren. Je wilt bv met 1 knop in te drukken al je lampen aanzetten. Om dit mogelijk te maken is er een scene optie. Je kunt verschillende condities als trigger gebruiken en verschillende voorwaarden waar aan hij moet voldoen. 

Zoals je bovenstaand kunt zien zijn de mogelijkheden van scenes wat beperkt, zo kun je bv niet werken met variabelen.

Dit product is te koop voor:


€ 15
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen