Onze sponsor:

Review:

01 juni 2020 | Niels Laan | Shelly, Inbouwschakelaars

Shelly 1

Automatiseren:

De Shelly heeft als het ware een kleine computer ingebouwd. Hierdoor is hij eigenlijk een kleine smart home controller. Dus het maken van regels kun je regelen via de module zelf. Er zijn 3 verschillende types (timer, weekly schedule en scene's). We gaan eerst naar de timer kijken.

Be smart not dumb

Timer:

Met de timer functie kun je regelen dat als de lamp wordt aangezet hij na x seconden weer uitgaat. Andersom kan ook dus: je zet de lamp uit en hij gaat naar x seconden weer aan.

Weekly schedule:

Met de weekly schedule kun je een lamp (of apparaat) op een bepaald tijdstip laten aanzetten (of uit uiteraard). Dit kan op een tijdstip/dag of via zonsopgang of zonsondergang.

De bovenstaande mogelijkheden zijn natuurlijk prima als je iets simpel aan of uit wilt zetten. Maar de kracht van een smart home systeem is natuurlijk dat je dingen echt kan automatiseren. Je wilt bv met 1 knop in te drukken al je lampen aanzetten. Om dit mogelijk te maken is er een scene optie. Je kunt verschillende condities als trigger gebruiken en verschillende voorwaarden waar aan hij moet voldoen. 

De mogelijkheden van scenes zijn wat beperkt zo zijn er geen mogelijkheden tot variabelen.

Dit product is te koop voor:


Shelly Cloud
€ 11
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.