Onze sponsor:

Review:

01 juni 2020 | Niels Laan | Shelly, Inbouwschakelaars

Shelly 1

Installatie van de Shelly op de Homey:

Je kunt de Shelly 1 op meerdere soorten smart home systemen gebruiken. We gaan hem nu proberen te installeren op de Homey. De eerste stap is om hem aan te sluiten achter je bestaande wandschakelaar. Nouja, eigenlijk is de eerste stap om de stroom hiervan uit te schakelen zodat je veilig kunt werken. Er wordt een aansluitschema meegeleverd maar persoonlijk vind ik deze niet zo duidelijk. Maar na wat Google werk vind ik een wat duidelijker schema.

Als je alles hebt aangesloten en van stroom hebt voorzien gaan we eerst de Shelly APP installeren en de Shelly 1 toevoegen. Zie hiervoor dit artikel. Als alles werkt loggen we in op de Homey en gaan we naar je apparaten en drukken op het plusje. Vervolgens zoek je op Shelly en druk je op de Shelly 1. De APP zal hierna geinstalleerd worden (mocht je deze niet hebben). 

De Homey zal gaan zoeken naar de Shelly maar helaas werd hij niet gevonden. Dus heb hem handmatig geprobeerd toe te voegen, maar helaas lukte dit ook niet. Maar de aanhouder wint en na een paar keer gezocht te hebben werd hij gevonden. Heb dus even geduld.

Ik kan hem aan- en uitzetten en er zijn enkele bedieningsmogelijkheden. Goed om te melden is dat de Shelly nog steeds via de cloud communiceert en dat je de Shelly APP kunt blijven gebruiken. Dit kun je uiteraard ook uitzetten.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt heel verrassend een aan- en uitschakelaar.

Flow opties:

Om je huis te automatiseren krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Het lijkt mij wel gaaf om te zorgen dat als er al beweging is in een bepaalde ruimte, en mijn lux meter een bepaalde waarde geeft, dat dan de Shelly wordt aangezet. Als trigger gaan we de zone actief events gebruiken. We selecteren hier de begane grond en "als de zone actief is".

EN:

Bij de "en" gaan we kijken naar de lux waarde. Hiervoor gebruik ik de Fibaro Motion sensor deze heeft een lichtmeter ingebouwd. We willen namelijk dat alleen de Shelly aangaat als het donker genoeg is. We nemen als waarde 4.

Dan:

Als laatste zetten we de Shelly 1 aan.

Dit product is te koop voor:


Shelly Cloud
€ 11
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.