Onze sponsor:

Review:

NODon Micro Smart Plug

Installatie op de Fibaro Home Center 2:

Om het toevoegen van deze plug te starten log je in op je Home Center. Vervolgens ga je naar het device gedeelte en klik je op "add or remove device" en vervolgens op de "add" knop. Het aftellen zal beginnen. Hierna moet je de plug voorzien van stroom. Je kunt het toevoegen starten door 3 keer snel achter elkaar op het knopje aan de boven te drukken. Het knopje zal blauw oplichten om aan te geven dat het toevoegen is gestart. Zorg altijd dat je dicht bij de controller bent als je gaat toevoegen. Hij werd netjes gevonden en toegevoegd aan de HC2. Ik zie ook alle opties en configuratie mogelijkheden (aan en uit, totaal verbruik en huidig verbruik).

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag een regel maken om te weten of mijn wasmachine klaar is met wassen. Deze plug heeft een ingebouwde energiemeter welke je hiervoor kunt gebruiken. Omdat hij altijd van stroom is voorzien kun je bijna een realtime meting doen. Als eerste heb ik gekeken wat het energie verloop is. Zo kwam ik er achter dat tijdens een wasbeurt het verbruik weleens flink kan zakken en dat als hij klaar is het verbruik niet 0 W is.
Met dit gegeven heb ik de volgende regels gemaakt:

Scene: Wasmachine Aan

Scene: Wasmachine Uit

De eerste scene controleert of het gebruik hoger dan 6 W is. Dan gaat de wasmachine namelijk het programma draaien. Ik zet een variabele om dit vast te leggen. Hiermee voorkom je dat de regel onnodig start. Vervolgens kijk ik of het verbruik lager is dan 6 W (hij is dan klaar) en zet ik de variabele weer naar 2, zodat de regel weer opnieuw kan starten als ik weer een wasje draai. Als laatste stuur ik een notificatie naar mijn telefoon.

Dit product is te koop voor:


€ 55
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.