Onze sponsor:

Review:

NODon Micro Smart Plug

Installeren op de Vera Plus/Edge

Het toevoegen van deze plug gaat door in te loggen en naar het "devices" gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add device" en zoek je hem op. Hij werd netjes gevonden. Hierna is het kwestie van hierop klikken en zal het aftellen beginnen. Vervolgens voorzie je de tussenstekker van stroom en druk je 3x op het knopje aan de bovenkant. Hij zal hierna blauw oplichten om aan te geven dat het toevoegen is gestart. Hij werd hierna netjes gevonden en toegevoegd en zie hem verschijnen op het dashboard met het huidige verbruik. Het totaal verbruik zie ik overigens niet.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag een regel maken om te weten of mijn wasmachine klaar is met was. Deze Plug heeft een ingebouwde energiemeter welke je hiervoor kunt gebruiken. Omdat hij altijd van stroom is voorzien kun je bijna een realtime meting doen. Als eerste heb ik gekeken wat het energie verloop is. Zo kwam ik er achter dat tijdens een wasbeurt het verbruik weleens flink kan zakken en dat als hij klaar is het verbruik niet 0 W is.

Met dit gegeven heb ik de volgende regels gemaakt.

De eerste regel controleert of het gebruik hoger dan 6 W is. Dan gaat de wasmachine namelijk het programma draaien. Ik zet een virtuele schakelaar aan om dit vast te leggen. Hiermee voorkom je dat de regel onnodig start. Vervolgens kijk ik of het verbruik lager is dan 6 W (hij is dan klaar) en zet ik de schakelaar weer naar uit, zodat de regel weer opnieuw kan starten als ik weer een wasje draai. Als laatste stuur ik een notificatie naar mijn telefoon.

Dit product is te koop voor:


€ 55
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.