Onze sponsor:

Review:

NODon Micro Smart Plug

Installatie op de Homey:

Als eerste gaan we deze plug toevoegen aan de Homey. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de Homey en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op het plusje en zoek je de NODon smart plug op. Om het toevoegen te starten druk je 3x op het knopje aan de bovenkant. Het LED zal blauw oplichten om aan te geven dat het toevoegen gestart is.

Hij werd netjes gevonden en toegevoegt aan de Homey. Ik zie de status veranderen als ik hem (handmatig) aan/uitzet. Het huidige verbruik en totaal verbruik zie ik na een tijdje ook verschijnen. De configuratie mogelijkheden zijn allemaal toevoegd en hebben een uitleg.

Installatie schermen:

Dashboard:

Configuratie:

Flow opties:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

Ik wil graag een regel maken om te weten of mijn wasmachine klaar is met wassen. De Fibaro Wall Plug heeft een ingebouwde energiemeter welke je hiervoor kunt gebruiken. Omdat hij altijd van stroom is voorzien kun je bijna een realtime meting doen. Als eerste heb ik gekeken wat het energie voorloop is. Zo kwam ik erachter dat tijdens een wasbeurt het verbruik weleens flink kan zakken en dat als hij klaar is het verbruik niet 0 W is.

Met dit gegeven heb ik de volgende regels gemaakt:

Flow: Wasmachine gaat aan:

Flow: Wasmachine is klaar:

Deze regel controleert of het verbruik hoger is dan 6 W is. Dan gaat de wasmachine namelijk het programma draaien. Ik zet een variabele om dit vast te leggen. Hiermee voorkom ik dat de regel onnodig start. Vervolgens kijk ik of het verbruik lager is dan 6 W (hij is dan klaar) en zet ik de variabele weer naar uit, zodat de regel weer opnieuw kan starten als ik weer een wasje draai. Als laatste stuur ik een notificatie naar mijn telefoon.

Dit product is te koop voor:


€ 55
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.