Onze sponsor:

Review:

21 oktober 2018 | Niels Laan | Nest, Deurbellen

Nest Hello

APP:

Natuurlijk heeft deze deurbel een APP. We gaan de belangrijkste zaken even bekijken.

Hoofdscherm:

Instellingen:

Bij de instellingen kun je onder andere de camera en gong aan- of uitzetten. Je kunt de bel ook automatisch en op een vast tijd uit/aan laten zetten.

Speciale trucjes

Zoals al gezegd is deze slimme deurbel nog even wat slimmer dan een slimme deurbel. Volg je me nog :)

Gezichtsherkenning:

Personen die zich bij je deur melden kunnen worden herkend. Deze eerste keer krijg je een notificatie op je telefoon hiervan. Je kunt hierna deze persoon een naam geven en aangeven of je melding wilt ontvangen als deze persoon voor de deur staat. Let op dat deze functie officieel niet mag.

Beweging:

Omdat deze camera mensen kan herkennen krijg je geen valse melding meer. Als bv een auto langs rijdt hoef je natuurlijk geen notificatie te ontvangen. Je kunt overigens wel aanzetten dat je wel notificaties ontvangen bij beweging (ongeacht wat het is).

Bewegingsgebied instellen:

Om verder te voorkomen dat je onnodige meldingen krijgt, kun je een gebied instellen waarin de camera werkt.

Standaardmelding:

Volgende unieke feature is dat je de bel standaard melding (gesproken) kunt laten geven. Zeer handig als je niet in staat bent zelf te reageren. Het is jammer dat er maar een paar meldingen beschikbaar zijn.

Time laps:

Als je de 24 uurs opname aan hebt staan is de camera in staat om van de dag een time laps te maken. Hij zal dan een filmpje maken van alles activiteit voor de camera.

Koppeling met domotica systemen?

Momenteel is de API van Nest nog niet bijgewerkt om ook verzoeken van de deurbel te kunnen afvangen. Wij gaan er vanuit dat Nest deze functionaliteit gaat toevoegen. Je kunt wel evenementen afvangen van de video. Je kunt dus triggeren bij geluid en video. Andere optie zou kunnen zijn om IFTTT gebruiken. Hierbij kun je ook alleen maar triggeren op motion en geluid.

Je zou natuurlijk zelf wat in elkaar kunnen knutselen met een Fibaro Binaire Sensor of gebruik maken van een schoksensor bij de bel. Je moet dan wel weer een extra apparaat bij kopen wat de bel dan nog duurder maakt. Je kunt dus beter even wachten tot de API op orde is.

Dit product is te koop voor:


€ 289
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Deurbellen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.