Onze sponsor:

Review:

01 maart 2017 | Niels Laan | Neo Coolcam, Sirenes

NEO Coolcam - Siren Alarm

Installatie op de ZipaTile/ZipaBox:

Om deze sirene toe te voegen log je in op het dashboard en klik je op het apparaat gedeelte. Vervolgens klik je op de knop toevoegen. Hierna zal hij de module eerst verwijderen (exclusion) om hem vervolgens toe te voegen. Dit kun je op de sirene activeren door op het knopje (B) aan de binnenkant te klikken.

Het toevoegen verliep niet helemaal zonder problemen. Ik kreeg het scherm, dat het toevoegen was gelukt, niet in beeld. Maar als ik bij de "device manager" keek staat hij er netjes tussen. Dit probleem heb ik bij Zipato neergelegd en zij werken aan een oplossing.

Installatie schermen:

Apparaten:

Opties in rule creator:

Sensor:

Actie:

Voorbeeld regel:

Ik wil graag een regel dat als het alarm afgaat de sirene gaat loeien. Zipato heeft hiervoor een mooi alarm paneel waar je de sirene kunt selecteren. Je kunt ook een regel maken in de "rule creator" hierdoor krijg je wat meer controle over wat er gebeurd. Je kunt je voorstellen dat er een notificatie moet worden gestuurd of dat de lampen moeten gaan knipperen.

Om deze regels te maken, maak ik gebruik van:
- Alarmpaneel
- Een paar lampen
- Een virtuele schakelaar om de lampen aan of uit te zetten
- De Neo Coolcam Sirene

Als eerst wil ik zorgen dat de lampen gaan knipperen. Ik maak hiervoor een aparte regel zodat het overzichtelijk blijft en ik deze ook nog los kan bedienen. Deze regel wordt gestart door een virtuele schakelaar. Vervolgens maak ik gebruik van de herhaal functie om een loop te maken. Onderstaande is een klein voorbeeldje. Je kunt het natuurlijk nog uitgebreider maken.

Vervolgens maak ik een nieuwe regel en voeg hier als trigger het alarm toe. Als het alarm "tripped" is mag deze regel gaan starten.

Vervolgens voeg ik hier de sirene toe en de virtuele schakelaar voor het knipperen van de lampen. Als laatste stuur ik een push bericht naar mijn telefoon.

Ik wil natuurlijk dat de sirene ook weer uit gaat als ik het alarm weer uitzet. Hiervoor maak ik onderstaande regel.

Bovenstaande is een klein voorbeeld hoe je een alarm kunt maken. Ik kan me voorstellen dat je dit nog veel uitgebreider kunt maken. Zo kun je bv automatisch je alarm aan en uit laten zetten op basis van je GPS locatie of via een keyfob het alarm aan- of uitzetten.

Dit product is te koop voor:


€ 37
Kopen
€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Sirenes
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.