Onze sponsor:

Review:

01 maart 2017 | Niels Laan | Neo Coolcam, Sirenes

NEO Coolcam - Siren Alarm

Installatie op de Homey:

Het toevoegen van deze Sirene aan de Homey is niet ingewikkeld door de "auto inclusion" functie. Na het inloggen op de Homey ga je naar het apparaten gedeelte en je klikt op "+". Hierna zoek je op Neo en installeer je de APP. Vervolgens klik je op de sirene en trek je het stripje uit de sirene zodat hij stroom krijgt. Hierna zal hij automatisch toegevoegd worden. De sirene zal rood gaan knipperen als het gelukt is.

Mocht het automatisch toevoegen niet lukken dan kun je ook 3x op het knop (B) aan de binnenkant drukken. Dit zal hem ook toevoegen.

De sirene zal netjes op je dashboard verschijnen als het gelukt is met de juiste configuratie.

Installatie schermen:

Via de parameter (zie einde van dit artikel) is het mogelijk om de geluiden te veranderen. Daarnaast is er een optie om voor een deurbel een ander geluid te laten horen.

Apparaten:

Opties flow:

Scene:

Helaas heeft de Homey geen standaard alarm functionaliteit. Je zult dus zelf wat in elkaar moeten zetten, het voordeel hiervan is wel dat je het helemaal kunt maken zoals je wilt.

Ik maak hiervoor een aantal regels:

1) Activeren (armen) van het alarm
Als ik weg ben wil ik graag dat het alarm automatisch aangaat. Dit kun je via de Homey regelen met de "aanwezigheids" trigger. Deze kijkt naar de GPS locatie van je telefoon. Je kunt natuurlijk ook een keypad/NFC-tag gebruiken om het alarm aan te zetten.

Om goed bij te houden of het alarm aan of uit staat gebruik ik een variabele.

 

2) Beweging via sensor (er wordt ingebroken)
Vervolgens wil ik graag (als ik weg ben) dat bij het detecteren van beweging het alarm afgaat. Hiervoor maak ik een nieuwe flow. Ik gebruik vervolgens een motion sensor en doe een check (via de variabel) of het alarm geactiveerd is.

 

3) Sirene
Ik wil natuurlijk als er wordt ingebroken dat de sirene afgaat en dat ik een notificatie ontvang op mijn telefoon. Hiervoor maak ik een aparte flow. Het voordeel van deze losse flow is dat ik hem ook nog kan gebruiken voor andere sensoren.

 

4) Alarm weer uit
Het alarm moet natuurlijk ook weer uitgezet worden. Hiervoor maak ik weer een nieuwe flow. Ik gebruik hiervoor weer het "aanwezigheids" kaartje om te bepalen of ik thuis ben. Ik verander de variabel naar "Uit". Hierdoor zal de bewegingssensor regel niet meer kunnen draaien en zal het alarm niet afgaan.

Bovenstaande is een kort voorbeeld hoe je een klein begin kunt maken met een alarmsysteem. Ik kan me voorstellen dat het nog wel wat uitgebreider wilt hebben met vertragingen, meerdere sensoren en een mogelijkheid om hem handmatig aan of uit te zetten.

Dit product is te koop voor:


€ 37
Kopen
€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Sirenes
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.