Onze sponsor:

Review:

HANK Door/window sensor HKZW-S01

Installatie via de ZipaTile/ZipaBox:

Volgende controller is de ZipaTile waar we de sensor gaan toevoegen. Dit kun je doen door in te loggen en naar de device manager te gaan. Vervolgens klik je op "add new device" en druk je op Z-Wave. Hierna verwijder je van de sensor het klepje aan de achterkant en plaats je 2 AAA batterijen. Er zijn 2 methodes om hem toe te voegen: beveiligd en niet beveiligd. Wij kiezen voor de eerste optie. Om dit voor elkaar te krijgen hou je de toevoegen knop 3 sec. lang ingedrukt. Het LEDje aan de voorkant zal gaan knipperen (5 sec) en vervolgens 3 sec aanblijven om aan te geven dat het toevoegen is gelukt. De sensor werd netjes toegevoegd. Ik krijg alleen het sabatoge alarm niet goed werkend in de rule creator. Hier moet Zipato nog een goede support voor maken. Ik zie wel de sensor en batterij status.

Nu kun je de sensor op zijn definitieve plek hangen. Let hierop dat de 2 pijltjes van de sensor en magneet naar elkaar toewijzen en dat je deze niet meer dan 5mm uit elkaar zet. Het ophangen kan met de bijgeleverde stickers of schroeven.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Rule creator opties:

Voorbeeld rule:

Ik wil graag als de voordeur opengaat dat dan ook de lamp in de hal aangaat. Als de deur weer dicht gaat dan de lamp ook weer uit.

Dit product is te koop voor:


€ 35
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.