Onze sponsor:
29 september 2014 | Niels Laan | Eedomus, Controllers, Eedomus +

Review: Eedomus

Modules toevoegen:

Na het afronden van de installatie kan je een module toevoegen. Dit kun je doen door op "add or remove device" te klikken.
Hier wordt gevraagd wat voor een soort device je wilt toevoegen. De stappen hierna zijn simpel te volgen. Zorg altijd dat de module dicht bij de box is.

Overzicht devices:

Als test heb ik de Fibaro Wall plug toegevoegd. Zie onderstaande video:

Het toevoegen lukt mij soms niet, maar nadat ik de module eerst had ge-excluded ging het prima. Het valt mij ook op dat je soms 2x moet toevoegen om de module goed zichtbaar te krijgen.

Er kunnen ook een ip camera's worden toegevoegd. Standaard worden de volgende camera's ondersteund: Axis, D-link, AllNet en Edimax. Het lukte mij niet om mijn Foscam FI9821W V2 toe te voegen.

Nog meer mogelijkheden:

Via de scherm naast z-wave modules ook andere soorten apparaten worden toegevoegd. Zo kun je bv virtuele meters, sensors en schakelaars aanmaken. Daarnaast kun je ook bv via de API waardes naar de box sturen.

Er kunnen ook andere apparaten zoals een Pioneer versterker, Netatmo thermostaat en Nest thermostaat verbonden worden. Als test heb ik de Nest thermostaat toegevoegd.

"Je Eedomus laten spreken"

In de Eedomus+ zit een speaker in gebouwd. Via deze speaker kun je allerlei zaken regelen. Zo zou hij bijvoorbeeld kunnen zeggen of een lamp is aan/uitgezet. Leuk feature om mee te spelen.

API/PHP:

Deze controller is zeer open. Er is een duidelijk omschreven API beschikbaar: http://doc.eedomus.com/index.php/API_eedomus. Je kunt dus zelf gemakkelijk tegen de box aanpraten. Daarnaast is er een mogelijkheid om PHP files op de box te zetten. Als je handig bent kun je dus alle kanten op.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.