Onze sponsor:
29 september 2014 | Niels Laan | Eedomus, Controllers, Eedomus +

Review: Eedomus

Regels maken:

Het maken van regels kun je op twee manieren doen. Er is een wizard aanwezig met wat kant en klare scenario's en er is een geavanceerde manier.

De wizard is meer bedoelt voor de beginnende gebruiker, maar ook als je snel iets wilt aanmaken. Zo kun je bv in twee klikken regelen dat een lamp na 5 min. automatisch uitgaat.
Er is ook aanwezigheidssimulatie beschikbaar. Hiermee kun je bepaalde lampen automatisch aan/uit laten zetten. Bijvoorbeeld tussen 2 en 4 uur 's nachts. Deze standaard ingebakken regels heb ik nog niet bij andere controllers gezien.

De andere manier om regels te maken is via de rules manager. Deze opties staat overigens niet standaard aan, maar kan geactiveerd worden via het configuratie scherm.

Via deze weg kun je wat geavanceerde regels maken, welke uit 5 gedeeltes bestaat.

1 Algemeen
Naam van regel, aan/uitzetten, je kunt regels in groepen zetten en een vertraging instellen.

2 Schedule
Hiermee kun je aangeven wanneer de regel moet starten. Er kunnen ook meerdere tijden worden aangemaakt.

3 Criteria's
Hier geef je aan waar de regel aan moet voldoen. Je zou bv kunnen zeggen dat als je lamp x aan doet en de lichtsterktemeter is minder dan 10% dan mag ook lamp y aan. Er is ook een mogelijk om meerdere criteria toe te voegen (met "and" of "or").

4 Actions
Wat er moet gebeuren. Lamp aan/uit etc.

5 Notificaties
Wat voor een notificaties er gestuurd moet worden. Er is een keuze tussen sms, email, voice, twitter, push bericht naar je telefoon en audio via de speaker van de Eedomus.

Agenda:

Het systeem heeft ook een agenda functie. Hier kun je een aantal standaard gebeurtenissen inzetten. Zo kun je bv je vakantie, werkdagen en de dagen dat je thuis bent. Als je al een agenda ergens anders hebt kun je een ICS import doen om je gegevens gemakkelijk erin te krijgen. Handige functie.

Logging/notificaties:

Van alle regels die draaien word netjes een log bijgehouden tevens kun je per regel de verstuurde notificaties zien.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.