Onze sponsor:
29 september 2014 | Niels Laan | Eedomus, Controllers, Eedomus +

Review: Eedomus

Deze controller heeft mij verrast met zijn mogelijkheden. Er zitten een aantal zeer handige functies in. De stabiliteit lijkt prima op orde en de interface reageert zeer snel.

Het maken van regels is zeer uitgebreid en ik kan maar weinig scenario's bedenken die je niet kunt realiseren. Er is een gemakkelijke insteek voor beginners, maar de gevorderde gebruikers kunnen zich ook prima redden met deze box.

De ondersteuning voor verschillende modules lijkt me ook prima op orde. Deze controller is niet de goedkoopste (299,- euro), maar aan de andere kant krijg je wel veel opties voor terug.

Wat ik zeer jammer vind is de zeer onduidelijke interface. Zelfs na een paar keer doorklikken moest ik nog steeds zoeken naar bepaalde opties. Er zijn ook een aantal teksten niet vertaald uit het Frans en er is geen Nederlandse UI aanwezig.
Ander minpunt is dat je altijd via de cloud moet om te configureren en regels te maken. Normaal bedienen kan wel rechtstreeks via de controller.
De controller heeft geen standaard alarm en klimaat paneel. Dit kun je natuurlijk deels zelf in elkaar zetten, want de onderdelen zijn wel aanwezig. Dit vereist wel wat kennis en inspanning. Er is wel een simpele notificatie mogelijkheid.

Conclusie:

Goede ondersteuning van modules
Zeer uitgebreide mogelijkheden
Regels maken voor beginnende en geavanceerde gebruikers
Open box (API/PHP)
Voice optie leuke gimmick

Cloud
Prijs
Standaard missen er een aantal onderdelen (alarm, klimaat, etc)
Eedomus bedankt voor het beschikbaar stellen van deze controller.

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.