Onze sponsor:

Review:

07 maart 2022 | Niels Laan | Fibaro

Fibaro Heat Controller Radiator Thermostat

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

De eerste stap is de oude thermostaatkraan te verwijderen en de nieuwe Heat Controller te installeren. Draai voorzichtig aan de kraan om hem los te schroeven. Mocht dit niet lukken, dan kun je een waterpomptang gebruiken. Als je hem los hebt schroef je de Fibaro kraan erop. Er worden adapters meegeleverd mocht hij niet passen. Druk vervolgens op het knopje. 

Nu moeten we de bijgeleverde temperatuursensor gaan koppelen. Dit kun je doen door het bijgeleverde pinnetje in het gaatje te duwen. De LED zal 5x groen gaan knipperen. Mocht dit nou niet lukken hou dan het knopje op de thermostaat ingedrukt tot de LED blauw wordt en druk vervolgens nogmaals voor het selecteren. Nu wachten we even en drukken weer met het pinnetje in de sensor. Hierna zie je LED ring van de kraan 5x groen knipperen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

Nu staat alles klaar om gekoppeld te worden aan de HC2. Log in op het dashboard en ga naar je apparaten en druk op "add or remove device" en vervolgens op "add". Nu staat de HC2 in de leerstand. De volgende stap is om het knopje op de kraan 3x achter elkaar in te drukken, de LED wordt eerst wit van kleur en hierna groen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

We zien hem inderdaad na eentje verschijnen bij mijn apparaten. Zodra je de kraan aanzet zal er een eenmalige kalibratie plaats vinden om te bepalen wat de open/dicht positie is. Geef het geheel even 10 min. om de juiste temperatuur binnen te krijgen. Heb dus even geduld.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

We zien de temperatuur van de sensor, kunnen de temperatuur van de kraan instellen, het modus kunnen we wijzigen (uit, verwarmen en beveiligd) en als klap op de vuurpijl zien we ook het batterijniveau.

Scene opties:

Je krijgt de volgende opties tot je beschikking om een scene te maken:

Voorbeeld scene:

Het mooie van de HC2 is dat hij een Heat Panel heeft. Hiermee kun je de verwarming in je huis regelen. Je kunt voor elke specifieke ruimte een verwarmingsschema maken. De kraan wordt dan automatisch op de juiste temperatuur gezet.

Dit product is te koop voor:


€ 90
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels