Onze sponsor:

Review:

07 maart 2022 | Niels Laan | Fibaro

Fibaro Heat Controller Radiator Thermostat

Conclusie:

Met deze Fibaro Heat Controller haal je een kraanthermostaat welke je op afstand kunt bedienen. Je kunt automatisch zorgen dat ruimte welke niet warm hoeven worden gehouden dit ook niet doen.

Deze kraan kan namelijk de temperatuur bepalen door hem open of dicht te draaien. Handig in bv de badkamer welke je alleen in de ochtend warm wilt hebben of een slaapkamer waar je alleen in de avond even de verwarming aan wilt.

De draadloze communicatie werkt via de Z-Wave plus protocol. Hij wordt gevoed door de ingebouwde batterij welke op te laden is via een usb aansluiting. De kraan heeft een automatisch calibratie process zodat altijd de juiste open en gesloten toestand ingesteld staat.

De kraan is uiteraard ook met de hand te bedienen waarbij de ingestelde waardes ook naar je smart home systeem worden gestuurd. Je kunt de ingestelde temperatuur niet aflezen als getal op de kraan maar dmv de ingebouwde LED kun je dit zien door de kleur. Zo is paars heel warm en blauw juist weer koud.

Hij is slank vormgegeven en niet groter dan een normale kraan. Het bevestigen is niet heel ingewikkeld want het is een kwestie van de oude kraan los maken en de nieuwe er weer op draaien. Er worden diversen adapters meegeleverd zodat hij altijd wel op jouw radiator past.

Er wordt een losse temperatuursensor meegeleverd om goede de temperatuur van de ruimte te kunnen bepalen. 

Compact
Ingebouwde batterij
Opladen USB
Ondersteuning prima op orde

Ingestelde temperatuur niet af te lezen
Werkt niet samen met de Homey
Prijs

Eindoordeel

7,5

Er gaat speciale dank naar JDK Benelux (importeur FIBARO / http://shop.jdkbenelux.com/) voor het beschikbaar stellen van een test apparaat.

Getest met:
Homey, Firmware 7.1.5, APP: 1.0.2
Smartthings: 1.7.75.23
Fibaro HC2, firmware 4.620
Fibaro HC3, firmware 5.090.17


Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Dit product is te koop voor:


€ 90
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels