Onze sponsor:

Review:

20 juni 2016 | Niels Laan | Danalock, Slimme sloten

Danalock V2

Installatie/Montage:

Het slot is zo'n beetje op alle, naar binnendraaiende, deuren te monteren. Het is een kwestie van de huidige cilinder eruit halen en de Danalock erop monteren. Hierna moet je de APP installeren en daar de verschillende stappen volgen. 

Ik had wat calibratie problemen maar dit kwam meer omdat mijn deur een beetje klemde en de 3-puntaansluiting niet helemaal soepel liep. Na een beetje olie en een paar keer proberen ging hij wel goed open en dicht. Het mooie is dat je ook de snelheid en kracht kunt aanpassen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat meer kracht ten kostte gaat van de snelheid.

Koppeling met andere systeem:

Harmony:

De Danalock kan ook gekoppeld worden aan de Logitech Harmony afstandsbediening (niet rechtstreeks met de HUB). Ik kan hier nog weinig informatie over vinden en heb zelf geen afstandsbediening tot mijn beschikking.

Nest:

Er is ook een koppeling mogelijk met je Nest. Hierdoor weet de Nest of je deur op slot of dicht is. Je zou je kunnen voorstellen dat als de Nest op Away staat en je het slot opent hij automatisch de status wijzigt en de verwarming aanzet. Daarnaast kan de Nest laten weten (door de Nest APP) dat je op weg naar huis bent. Helaas kreeg ik een error bij het toevoegen. Ik heb dit dus niet kunnen testen.


Z-wave:

Omdat de Danalock ook een Z-Wave chip heeft ingebouwd kun je hem koppelen met systeem zoals de Zipato, Fibaro en Vera. Het is dus mogelijk om het slot als een module in je systeem te krijgen. Hiermee kun je het slot nog slimmer maken. Zo kun je bv een regel maken dat het slot automatisch 's avonds voordat je naar bed gaat op slot gaat.


ZipaTile

Ik heb hem toegevoegd aan de ZipaTile. Dit was niet heel ingewikkeld. Het is een kwestie van de Danalock APP opstarten en de toevoegen procedure te starten op de ZipaTile. Het slot werd netjes gevonden en geïnstalleerd.

Je krijgt de volgende opties te zien op het dashboard:

Bij de configuratie zie je het volgende:

 

Onderstaand een voorbeeld regel om het slot dicht te doen op een bepaalde tijd.

 

Airbnb:

Hiermee kun je als je je huis verhuurt via airbnb toegang geven aan de huurders.

Accessoires

Er kunnen diversen accessoires gekoppeld worden aan de Danalock. Zo is er een Danapad en Danafob. Deze zijn alleen nog net leverbaar. Met beide is het mogelijk om de deur te openen zonder een telefoon of sleutel.

Dit product is te koop voor:


249
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.