Onze sponsor:
25 augustus 2015 | Niels Laan | Zipato, Bewegingsensoren

Review: Zipato MultiSensor Quad

Een vergelijking tussen deze 3 sensoren is niet helemaal eerlijk omdat de Zipato de bewegingssensor heeft als extraatje.

Maar als je deze drie verschillende sensoren zo ziet liggen, zie je meteen dat de Fibaro variant het kleinst van de drie is.
De betrouwbaarheid is bij alle 3 de sensoren gewoon goed. Bij de Aeon Labs heb ik wel een paar keer een foute/geen melding gekregen. Zipato en de Fibaro werken zeer goed.

De Zipato versie is wel stuk zuiniger met de batterij dan de Fibaro en Aeon Labs variant. Hier kunnen de andere 2 nog van leren.

De Zipato heeft als pluspunt zijn lichtmeter, standaard temperatuurmeting en natuurlijk de bewegingssensor. Bij Fibaro moet je de temperatuurmeting er extra bij kopen.
Toevoegen gaat met de Aeon Labs en Zipato zeer goed, dit is bij de Fibaro altijd zeer lastig.

Qua prijs liggen de sensoren niet zover uit elkaar. De Aeon Labs is de duurste van de drie (€59,95) en de Zipato de goedkoopste (€57,50) en de Fibaro €49,95 (excl. temperatuurmeter).

Het is lastig om een winnaar uit te roepen. Fibaro wint het zeker wat betreft de looks, qua opties en prijs wint de Zipato. Batterijverbruik is de Zipato een duidelijke winnaar.

Ga je meer voor het uiterlijk dan zou ik de Fibaro aanschaffen, vind je dit minder belangrijk: dan de Zipato. En als je graag ook een bewegingssensor bij je deur wilt, is de Zipato eigenlijk de enige goedkope oplossing.

In het bovenstaande rijtje hoort natuurlijk ook nog de Recessed Sensor van Aeon Labs. Deze is mooi verborgen, maar mist de extra opties en kan niet altijd goed ingebouwd worden.

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.