Review: Tile Pro

Review: Tile Pro

Een slim apparaatje om te zorgen dat je nooit meer je sleutels kwijt raakt zou natuurlijk heel fijn zijn. Tile heeft hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van een bluetooth tracker. We gaan snel verder kijken of dit werkt.

De Tile is een zender en ontvanger welke met bluetooth werkt. Zodat je makkelijk verloren items terug te vinden. Dit bluetooth signaal kun je bv opvangen via de telefoon en daardoor een signaal naar de Tile sturen. Je kunt dan een "beltoon" laten afspelen zodat je gemakkelijk je sleutels weer terug kunt vinden. Je kunt kiezen uit 8 verschillende tonen en het geluid is behoorlijk hard en doet pijn aan je oren. 

Het bereik van de Tile Pro is 90 meter, waardoor je hem meestal wel terug kunt vinden in je huis. Als je buitenhuis bent word dit wat lastiger door het beperkte bereik. Er zit namelijk geen WiFI of 4G ingebouwd. Er zijn 2 manieren waarop je toch de positie van de sleutels kunt terug vinden. 

"Community help"

De eerste methode is dat iedereen die een Tile heeft de positie van jouw Tile kan doorgeven. Uiteraard moet iemand dan wel in de buurt van jouw tracker komen. Dit zal natuurlijk niet zomaar het geval zijn omdat er nog niet zoveel gebruikers zijn in Nederland. Deze kansen zijn natuurlijk wel groeiende als er meer gebruikers komen. Momenteel zijn er 15 miljoen Tiles verkocht wereldwijd.

De tweede manier is dat je in APP je laatste positie kunt zien. Deze positie wordt door middel van de smartphone bepaald. Elke keer als de Tile in de buurt van je telefoon komt update hij de locatie.

3 smaken

Tile heeft 3 verschillende versies op de markt gebracht

  Pro Mate Slim
Kleur: Zwart/Wit Wit Wit
Batterij: CR2032 CR1632 Niet vervangbaar
Levensduur batterij: 1 jaar 1 jaar 1 jaar
Bereik: 90 meter 45 meter 30 meter
Geluidvolume: 3x 1,5x 1x
Afmetingen: 42 x 42 x 6,5 mm 35 x 35 x 6,2 mm 54 x 54 x 2,4 mm
Gewicht: 15,5 gram 7 gram 9,3 gram

 

De Tile Pro heeft een formaat van 42 x 42 x 6,5 mm wat hem compact maakt, maar wel groot genoeg dat je hem nog gemakkelijk terug kunt vinden. Hij wordt gevoed door een CR2032 batterij welke 1 jaar zou moeten mee gaan. Hij weegt bijna niks met zijn 15,5 gram. Op de grond laten vallen is niet zo'n groot probleem omdat hij voorzien is van een aluminium rand. 

De door ons geteste Tile Pro is te koop voor € 35,00 via onze partner.


Wat krijg je:

- 2x Tile Pro
- Handeleiding


Groote:


Uiterlijk:


Installatie:

Het installeren van de Tile is niet super ingewikkeld. Het is een kwestie van de APP downloaden en daar de Tile toe te voegen door op het knopje te drukken.


Mogelijkheden APP:

Start scherm:

Smart alarm:

Met het smart alarm kan het systeem je laten weten als van huis weggaat en je sleutels bent vergeten. Uiteraard moet je dan ook je telefoon niet vergeten. Om van deze feature gebruik te kunnen maken heb je een abonnement nodig. Later hier meer over.

  •  

Locatie geschiedenis

Je kunt je laatste locatie opvragen. Om je hele geschiedenis te zien heb je een abonnement nodig.

Share this:

Via delen krijg je de mogelijkheid om te zorgen dat ook andere gebruikers de Tile in hun APP kunnen gebruiken.

  •  

Details:

Bij de details kun je een foto toevoegen en de naam van je Tile veranderen. Dit laatste is vooral handig als je meerdere tiles hebt. Je kunt tevens de beltoon veranderen. Andere handige feature is dat je hem kunt vervangen en kunt overzetten naar iemand anders.

Help:

Er is een uitgebreide help functie beschikbaar.


Een Tile vinden:

Zoals al gezegd kun je eenvoudig je Tile vinden door op de Find knop te klikken in de APP.

Je kunt ook je telefoon vinden door 2x op het knopje van de Tile te klikken.

Als je Tile hebt laten afgaan en je kunt hem nog niet vinden dan is er nog 1 trucje wat je kunt proberen. Je kunt namelijk ook zien hoever de Tile van je af is. Dit kun je door op het ringetje te klikken naast logo.

 

 


 

In de praktijk:

Om goed te testen of deze tracker werkt ben ik een paar keer expres mijn sleutelbos verloren :-) ik heb het zowel binnenshuis als buitenshuis getest. Binnen kon ik mij sleutelbos altijd wel terug vinden omdat het geluid van de tracker behoorlijk hard is. Buitenhuis lukt dit ook door naar de laatste positie te kijken. De beloofde 90 meter is wat lastig te controleren. Maar zelfs als ik ver van mij huis ben, maar wel dat ik hem nog kan zien, kan ik de Tile nog oproepen. Het product doet dus wat er beloofd wordt. 


 

Ander domotica producten:

Google Home en Amazone Alexa:

Volgens Tile moet er een koppeling zijn met deze 2 producten. Je kunt dan vragen waar de Tile is. Super cool natuurlijk. Helaas werkt de Google home (Nederlandse versie) hier nog niet met samen. Alexa kan ik nog niet testen omdat ik deze nog niet in mijn bezit heb.

Homey:

Waarom ik dit apparaat hebt aangeschaft is omdat je hem ook kunt gebruiken samen met de Homey. De Homey heeft namelijk Bluetooth ingebouwd. De Tile zend "altijd" een BT signaal uit. Deze kan worden opgevangen door de Homey. Hierdoor weet hij dat je thuis bent. Aan de andere kant, als het signaal weg is, weet de Homey ook dat je er niet bent. In theorie dus een zeer goed tracker, zonder dat je een telefoon hoeft te gebruiken.

Ik heb een weekje bijgehouden of hij de juiste status aangeeft in vergelijking met mijn WiFi/GPS/GSM-masten tracking:

Zoals je kunt zien reageert de Tile zeer snel en is het bereik prima te noemen. Hij was altijd eerder dan mijn WiFI/GPS/Zendmasten methode. Waar je wel op moet letten is dat je de Tile APP niet gebruikt en ook niet op je telefoon installeert. Als deze namelijk wel geïnstalleerd is zal de APP hem detecteren en gaat de Tile zijn BT signaal niet meer uitzenden. Hierdoor denkt de Homey dat je er niet meer bent.

Installatie schermen:


Conclusie:

Met de Tile kun je op een gemakkelijk manier je verloren telefoon of sleutelbos terug vinden. Ideaal dus voor mensen die ze vaak kwijt zijn. Je kunt door middel van een simpele klik een geluid op de tracker laten afgaan. Dit signaal is behoorlijk hard, waardoor je altijd wel de positie kunt achterhalen. Hij heeft een bereik van 90 meter. En voor de stevigheid is hij voorzien van een aluminium rand. Hij is voorzien van een CR2032 batterij. 

Buitenshuis wordt het vinden wel een stuk ingewikkelder, maar omdat er wordt bijgehouden wat je laatst bekende locatie is, kun je vaak toch wel achterhalen waar hij ongeveer moet liggen. Naast dit kun je ook de afstand van de telefoon tot aan je tracker zien (uiteraard moet hij wel binnen die 90 meter zijn).

De prijs vanaf € 25,00 tot € 35,00 per stuk is niet supergoedkoop maar je krijgt hiervoor wel een solide tracker met degelijke APP.

Absoluut een punt welke in je achterhoofd moet houden is dat je wel traceerbaar bent, en dat een hacker jouw activiteiten in de gaten kan houden. Tile geeft uiteraard aan dat de server zeer goed beveiligd is. 

Dus: Ben je iemand die altijd zijn sleutels kwijt raakt? Dan is de Tile een prachtig product om te zorgen dat je ze weer terug vind.

 

+

Zit stevig in elkaar
Goede APP

-

Niet de goedkoopste
Je lokatie kan de hele dag in de gaten worden gehouden (door een hack)

 

Getest met: 
Homey, Firmware 1.5.3

Reactie plaatsen