Onze sponsor:

Review:

Sevenhugs

Conclusie:

Met de Sevenhugs kun je alle apparaten bedienen met 1 afstandsbediening. Als je bv een film gaat kijken hoef je dus niet meer 3 remote's in je hand te houden om alle verschillende apparaten aan te zetten en te zorgen dat deze op het juiste kanaal komen te staan. Dit kan nu met 1 knop.

Je bedient je apparaten via een scherm van de Sevenhugs. Hij heeft dus geen fysieke knoppen tot zijn beschikking. Dit is in het begin even wennen maar naar een tijdje weet je niet meer anders. Voordeel van dit scherm is dat je zelf alles kunt indelen en dus helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Wat wel een nadeel is dat in het donker de knoppen soms wat lastig te vinden zijn.

De ondersteuning van apparaten lijkt prima op orde. Of er echt 650.000 apparaten ondersteunt worden kunnen wij natuurlijk niet controleren maar de door ons toegevoegde apparaten werken allemaal prima. Mocht jouw apparaat er niet tussen staan dan kun je deze zelf in leren.

Naast de IR apparaten worden ook diversen ip-apparaten ondersteund. Zoals de Nest Thermostaat, Philips HUE en spotify connect. Er wordt nog gewerkt aan de ondersteuning van diversen domotica controllers. Zoals de Samsung smartthings en IFTTT. Er is ook nog geen support voor Google Home en Amazon Alexa.

De Sevenhugs is super klein met zijn 136 x 42 x 7,7 mm en voelt zeer licht in de hand. Hij heeft dit formaat omdat je dan met 1 hand alle knoppen kunt bedienen. Van mij had hij wel wat zwaarder gemogen nu voelt het allemaal wat kwetsbaar.

Het opladen gaat d.m.v. de bijgeleverde dock. Hier is een USB-C aansluiting in verwerkt waar je de remote in kunt zetten. Bij deze constructie heb ik wel wat vraagtekens. Een keer flink stoten en het breekt af.

Tijdens mijn test had ik vooral problemen met het verbinden naar mijn WiFi. Na contact met Sevenhugs hierover bleek dat dit aan mijn router lag. Men geeft aan dit probleem in de toekomst te verhelpen. 

Wat wel het meest uniek aan deze remote is dat er een sensor worden meegeleverd waarmee de positie van de Sevenhugs kan worden bepaald. Hierdoor kun je hem richten naar het apparaat wat je wilt bedienen en zal hij meteen het juiste scherm laten zien.

Zoals wel vaker met dit soort producten heeft men de basis neergezet maar moeten de puntjes nog op de i nog gezet worden en werkt dus nog niet alles 100% zoals het hoort. Ik zie wel dat Sevenhugs hard werkt om het systeem beter te maken, zo krijg ik regelmatig nieuwe firmware binnen. 

Hij is te koop voor € 299,00 wat hem niet de goedkoopste remote maakt.

Ondersteuning apparaten
Klein
Richten en bedienen

Prijs
WiFi problemen
Oplaadmogelijkheid in dock kan snel afbreken
Geen ondersteuning Google Home, Alexa en domotica controllers

Getest met versies:
Firmware: v0.68.42
APP: Android - 1.7.5

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.