Onze sponsor:

Review:

16 augustus 2017 | Niels Laan | Neo Coolcam, Watersensoren

Neo Coolcam - Watersensor

Installatie op de Zipabox/ZipaTile:

Het toevoegen van deze sensor aan de Zipatile gaat door in te loggen en naar de "Device manager" te gaan. Vervolgens klik op Z-Wave hierbij zal de toevoegen procedure starten. Vervolgens is het zaak om de sensor open te draaien en het lipje te verwijderen bij de batterij. Om het toevoegen te starten druk je 3x op het knopje naast het ledje. Het LEDje zal rood oplichten als het toevoegen is gestart. Vervolgens herhaal je dit nogmaals om het toevoegen af te ronden. Zorg altijd dat je dicht bij de controller bent.

De sensor werd netjes gevonden en de sensor reageert goed (ik zie Flood/No Flood). Als je de sensor op zijn definitieve plek zet zorg voor een vlakke ondergrond en natuurlijk dat hij dicht bij de plek staat waar het zou kunnen gaan lekken.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Opties rule creator:

Voorbeeld regel/scene

Met deze sensor zijn niet zoveel spannende regels te bedenken. Je wilt volgens mij een melding krijgen als er water word gedetecteerd.

Dit kun je op deze manier instellen:

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.