Onze sponsor:

Review:

27 augustus 2017 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam - Motion Sensor (v2)

Vandaag weer een nieuwe product van Neo Coolcam, leuk om dit zien dat ze met nieuwe Z-Wave producten blijven komen. We zullen de nieuwe Motion Sensor (versie 2) van een review gaan voorzien..

Met de Motion Sensor (PIR) is het mogelijk om beweging te registreren. Ideaal dus om een alarmsysteem mee te bouwen en automatisch je verlichting aan- of uit te laten zetten. Hij zeer klein met zijn 45x45x48mm (DxWXH), hierdoor kun je hem onopvallend plaatsen in je interieur. Bijzonder aan deze sensor is dat er een magneetje aan de achterkant zit. Hierdoor kun je hem gemakkelijk bevestigen aan een staal/aluminium oppervlakte. Het bijgeleverde ophangsysteempje is ook magnetisch hierdoor kun je de sensor gemakkelijk in elke positie zetten. 

Hij lijkt erg op zijn collega de Neo Coolcam Motion Sensor. Het verschil zit hem in de vormgeving (geen logo en deukjes) en dus het magnetisch ophangsysteem voor de rest zijn ze het zelfde.  Wat trouwens opvallend is dat hij in de zelfde verpakking wordt geleverd als zijn broertje wat wel een beetje verwarrend is.

Hij wordt gevoed door de bekende een CR123A batterij welke in meer sensoren worden gebruikt. Hij heeft een standby verbruik van 6uA. Volgens Neo Coolcam moet de batterij 1 à 2 jaar meegaan. Hij is compatible met Z-wave en Z-wave plus controllers.

Als je een controller hebt welke Z-Wave Plus ondersteund krijg je als extraatje:

- Beter bereik
- Over air firmware update mogelijkheid
- Verbeterde "healing"
- Meer bandbreedte

Hij heeft een kijkhoek van 110 graden en kan objecten detecteren op een maximale afstand van 7 meter. Er is tevens een lichtmeter ingebouwd.

Deze motion sensor is zeer gunstig geprijsd voor €37,50 en te koop via onze partner.

Wat krijg je:

- Motion sensor
- Ophangbeugel
- Sticker op hem op te hangen (3M)
- Handleiding (Engels)

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Ik zal de installatie testen op de volgende controllers:

- Athom - Homey
- Fibaro - HC2
- Zipato - ZipaTile
- Vera Plus

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
€ 22
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.