Onze sponsor:

Review:

Frient Smart Plug Mini

Concurrentie:

Op het gebied van Zigbee tussenstekkers beginnen steeds meer fabrikanten te komen met de tussenstekkers. We gaan de Frient vergelijken met Philips HUE tussen stekker, INNR Smart Plug, Xiaomi Smart Plug, Osram plug en de Ikea inplug schakelaar.

Als we met de Ikea inplug beginnen dan is deze het goedkoopste van het stel. Je kunt hem al kopen voor 9,99. Hier staat wel tegenover dat deze plug nogal lomp/groot is. Hierin wint de Frient want deze is super compact en bijna net zo groot als de stekker zelf. Vergelijkbaar is de plug van INNR, deze is ook behoorlijk compact.

De INNR en Frient heeft wel het minste maximaal aan te sluiten vermogen, dit is namelijk 10A. Dit zelfde geldt voor de Philips. De Frient is de duurste in het stel met een verkoopprijs van € 37,95.

Dan hebben we volgens mij alle versie gehad behalve de Osram. Deze valt op omdat hij nogal groot is bijna 2x zo groot als de INNR. Als laatste wil ik nog melden dat de Ikea variant geen knopje heeft om hem aan-/uitzetten. Dit is niet heel praktisch

Dan zitten we nog met de comptabiliteit met de verschillende Hub. Hier scoort de Frient het minste want deze werkt momenteel alleen met de Homey en SmartThings Hub. 

Welke tussenstekker is nou de beste keuze? Ga je voor de goedkoopste en kan je het aan-/uit knopje je gestolen worden? Dan is de Ikea de beste keuze. Ga je voor de kleinste? (en meest gunstig geprijsd) dan is de INNR een mooie optie.

 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.