Onze sponsor:

Review:

10 januari 2016 | Niels Laan | DiO, Beveiligingscamera's

DiO WI-FI IP cam

Het merk DiO streeft er naar om een totaal domotica pakket te leveren. Zo heeft men ook een ip-camera uitgebracht om dit compleet te maken. Naast dat je met deze camera kunt zien wat er in je huis gebeurd, zijn er ook nog wat extra slimme zaken ingebouwd.

Deze camera is een goede aanvulling op je beveiliging van je huis. Naast dat je live kunt zien wat er gebeurd, heb je de mogelijkheid om een notificatie op je mobiel te ontvangen als er beweging gedetecteerd wordt. Op deze notificatie kun je klikken waarna je te zien krijgt wat er in je huis gebeurd.

Er is ook een mogelijkheid om een mailtje te krijgen. Via de email krijg je een boodschap toegestuurd dat er wat is gebeurd. Vervolgens kun je in de geschiedenis op de app terugkijken. Later hier meer over.

De camera kun je 270° draaien en 90° van boven naar beneden bewegen. Je kunt dus goed om je heen kijken. De verschillende posities kunnen ook opgeslagen worden zodat je snel heen kunt gaan.

Schreeuwen

De camera heeft een ingebouwde microfoon en speaker. Je kunt dus even vragen of de inbreker een ander huis gaat bezoeken.


Opname mogelijkheden

Als je een SD kaart in de camera plaatst krijg je de mogelijkheid om de opgenomen beelden terug te bekijken. Dit is netjes geregeld via een zoek scherm in de APP. Er is geen mogelijkheid om de beelden automatisch ergens anders op te slaan. Dit is wel een gemis, want als de inbreker je camera meeneemt, je dus ook de beelden kwijt bent.

Leuke feature is dat hij automatisch opneemt als er beweging is. Hier heb je dus geen omkijken naar.

Hij is alleen te bedienen via je mobiel (Android/iOS). Helaas is er geen web-interface.

De camera ziet er zeer verzorgd uit en heeft een compacte behuizing. Je kunt hem vergelijken met de bekende foscam camera's maar dan wat kleiner. Het is ook fijn dat hij wit is, hierdoor valt hij minder op.

De camera is 125mm hoog en 92mm in diameter en wordt van stroom voorzien via een adapter.


Hij is te koop voor: €149,00

Wat krijg je:

- Camera
- UTP kabel
- Handleiding
- Adapter
- 2 stickers met camera erop

 


Uitpakken:

 


Specificaties:

Resolutie: HD 1280x720p
PTZ: 270° en 90°
Nachtvisie: Ja, tot 5 meter
SD-kaart: maximaal tot 32GB (niet inbegrepen)
Gebruik: Binnenshuis
Voeding: 230VAC

Grootte:

Uiterlijk:

Installatie:

De installatie van deze camera verloopt geheel via de APP. Eerst maakt de camera een wifi hotspot aan waar naar je verbinding maakt. Vervolgens maak je verbinding met je eigen thuis netwerk via de UTP kabel en hierna eventueel via WIFI. Een heel simpel proces als je de stappen volgt. Het enige waar je op moet letten is dat je niet de UTP kabel er meteen in doet.

APP

Instellingen

Er kunnen verschillende zaken ingesteld worden. Zo kun je bv de gevoeligheid van de bewegingssensor instellen en of je notificaties wilt ontvangen. Er is ook een mogelijkheid om een wachtwoord op de APP te zetten, handig.

Mogelijkheden

Naast dat je camera kunt draaien (links/rechts en omhoog/beneden). Is er een mogelijkheid om een schermafbeelding te maken en op te nemen.

Opgenomen geschiedenis:

Zoals al gezegd neemt hij automatisch op bij beweging. Er is een zoekscherm om de opgenomen video's op te zoeken. De video's kun je vervolgens downloaden naar je telefoon.

Beeldkwaliteit:

De kwaliteit van de video is prima op orde en bewegende beelden zijn redelijk goed te zien. Hij doet niet onder voor andere bekende camera's. De nachtvisie is niet super maar je kunt je er prima meer redden.

Conclusie:

Prima camera welke doet wat hij moet doen. De mogelijkheid om automatisch op te nemen is een mooie feature. Hij ziet er ook verzorgd uit en is best compact. Zeker niet lelijk om in je kamer te plaatsen.

Het ontbreken van de mogelijkheid om de beelden extern op te slaan is wel een gemis.

De beeldkwaliteit is prima, zowel overdag als 's avonds.

Net uitziende camera
Witte kleur
Veel instel mogelijkheden

Geen mogelijkheid om beelden extern op te slaan

Geen web-interface

DiO bedankt voor het beschikbaar stellen van deze camera.

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Beveiligingscamera's
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.