Onze sponsor:
30 maart 2015 | Niels Laan | Zipato

Review: Zipato - 3G USB Stick

Met de 3G USB stick van Zipato kun je ervoor zorgen dat je Zipabox toch online blijft, bij het uitvallen van je vaste internet aansluiting. Hij maakt namelijk verbinding via het mobiele 3G netwerk. De stick kun je in de Backup Module of Security module van Zipato prikken.
De Zipabox ziet zelf welke verbinding hij moet gebruiken bij het wegvallen van het internet. Je hoeft zelf dus niks regelen.
In de stick kan een gewone normale SIM kaart. Ik heb zelf een prepaid kaart aangeschaft van T-Mobile. Hiervan is het beltegoed namelijk oneindig geldig (als je bijv. maar 1x per 1/2 jaar verbinding maakt). Dit is een goedkope oplossing om toch een backup verbinding te hebben.
De stick is te koop voor: €39,00

Wat krijg je:

- 3G USB Stick

Uitpakken:

Installatie:

Het installeren van de stick is niet al te ingewikkeld. Het is een kwestie van de stick in je module prikken en de stroom weer op de Zipabox zetten. Als hij weer draait moet je inloggen op je Dashboard. Je kunt dan bij "Settings" je SIM APN en SIM PIN in te voeren. De gebruikersnaam/wachtwoord was in mijn geval niet nodig. Gebruik google om je APN te vinden.

Om te testen of alles goed werkt moet je de UTP kabel uit de box halen en de APP even opstarten om te kijken of er verbinding is. Als de 3G Stick verbinding heeft zal deze versnelt rood knipperen en je lampje van je Zipabox zal groen branden.

SIM kaart. Yup, zo moet ie erin

 


LED


3G Stick met Backup Module

Conclusie:

Wil je meer zekerheid wat betreft de internetverbinding van je Zipabox? Dan is dit zeker een oplossing. Het omschakelen van de vaste verbinding naar de 3G gaat super snel, dus veel down tijd zal je niet hebben. Deze stick is ook handig in combinatie met je alarmsysteem, om het geheel nog veiliger te maken. Het enige probleem waar ik tegen aan liep is dat ik niet precies wist wat de APN was. Maar na even googlen, en een paar keer proberen, kreeg ik hem werkend. Zipato had er wel een handleiding bij kunnen geven. Maar met bovenstaande aanwijzingen moet je er wel uitkomen.

Prijs
Weer snel online tijdens storing

Handleiding ontbreekt
Zipato bedankt voor het beschikbaar stellen.

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.