Onze sponsor:
14 augustus 2014 |

zipabox-mooie-grafieken

Via de Zipabox is er alleen maar een betaalde mogelijkheid om mooie grafieken te krijgen, daarnaast zijn deze grafieken ook niet echt mooi en kun je deze niet aanpassen aan je eigen wensen.
[more]
Gelukkig heeft Zipato een API waardoor je de data ergens anders op kan slaan. Dit kan onder andere via een script op je Google drive/spreadsheet. Je kunt dan o.a. grafieken maken maar ook een logbestand van bijvoorbeeld je sensoren.
De uitleg hiervan vind je in deze post:
Ik heb deze grafieken gemaakt:

Uitleg:
De formules voor het verwerken van de gegevens kun je vinden in dit voorbeeld:
Ik heb een extra kolom naast de data gemaakt om de huidige temperatuur en datum op te halen. 
Extra kolom
Ik heb de tijd voor het ophalen van de nieuwe gegevens op 30 min. staan. Dit kun je ook korter maken, maar dan loop je snel tegen de limiet aan van Google spreadsheets. Daarnaast vind ik dit ook niet echt nodig voor temperatuur. De update tijd van mijn sensoren in de zipabox staan ook op 30 minuten.

Soorten data:

Hoogste, laagste en gemiddelde temperatuur van alle jaren/alle data in de sheet.
Hoogste, laagste en gemiddelde temperatuur van huidige maand.
Grafiek van alle jaren. Toevallig dezelfde versie als van Zipato :)
Hoogste, laagste en gemiddelde temperatuur van de laatste 6 maanden. Dit wordt automatisch bij gewerkt als er een nieuwe maand is. Hierdoor staan er dus altijd de laatste 6 maanden.
Geheel kun je natuurlijk naar je eigen hand zetten en vereist ook geen scripting kennis. 

Vraag...

Het lukt mij niet om 1 grafiek te krijgen met alle temperaturen hierin. Heeft iemand een idee hoe dit voor elkaar te krijgen?

;
;
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.