Vakantie/afwezigheids -scenario

Vakantie/afwezigheids -scenario


We gaan zo direct lekker op vakantie en dan wil je natuurlijk net doen of je thuis bent. Zipato heeft hiervoor niet een standaard oplossingen maar met de rule creator kan je natuurlijk wel wat leuks in elkaar zetten.


Je wilt dat het net lijkt of je thuis bent. Je zou dit kunnen bereiken door een regel te maken welke 1 lamp elke dag om 21.00 uur aanzet en weer om 22.00 uur uitzet. Maar beter is om een random tijd te gebruiken en meerdere lampen. Dit kun je op de volgende manier doen...Ik gebruik de "scheduler" om de regel te starten bv om 22.00 uur. Tevens heb ik een virtuele switch gemaakt om de regel zelf uit en aan te zetten. Dan hou ik altijd controle op de regel. Je zou dit ook nog slimmer kunnen maken door in je google agenda te kijken of je op vakantie bent. 

Om een willekeurig aan en uit tijd te krijgen maak ik gebruik van de "wait" en "random between" functie. Voor de uit gebruik ik ook de random functie dit hoeft natuurlijk niet perse maar maakt het nog wat dynamischer.

Bovenstaande is de basis, dit kun je natuurlijk uitbreiden met meerdere lampen en kortere en langere wachttijden en automatische uit/aan gaan als je weg bent. 

Doe je voordeel ermee!

ps: natuurlijk ook gewoon je alarm aanzetten :)
Reacties (2) -

 • Dennis Mulder

  12-8-2014 16:30:29 | Antwoord

  Wat een goede blog! Ik ben via de Zipato site op je blog terecht gekomen en ben blij dat iemand eindelijk de moeite neemt om te documenteren. En met mooie voorbeelden te komen.
  Ga aub zo door! Chapeau!

 • Domotica-blog.nl

  13-8-2014 16:02:59 | Antwoord

  Dag Dennis,

  Bedankt voor je leuke reactie!

Reactie plaatsen