Onze sponsor:

Review:

21 maart 2018 | Niels Laan | Zipato, Bewegingsensoren

Zipato PIR Motion Sensor

Conclusie:

Met deze bewegingsmelder kun je bewegingen detecteren, daarnaast heeft hij een ingebouwde lux-meter. Deze sensor is handig te gebruiken om bv een lamp aan de laten zetten als er beweging is en het donker genoeg is. Hij is natuurlijk ook prima toe te passen als toevoeging aan je alarm.

Het toevoegen aan de Vera gaf wat problemen, op de andere geteste controllers werkt hij zonder problemen. Hij is met zijn 45mm zeer compact en door de bijgeleverde beugel in elke positie op te hangen. Het ophangen met de bijgeleverde sticker heeft niet zoveel zin omdat deze niet goed plakt. Maar om te testen is het natuurlijk prima. Hij wordt van stroom voorzien door een CR123a batterij die je wel in meer sensoren ziet. 

Minpunt aan deze sensor is het ontbreken van een tamper schakelaar. Hierdoor zou in theorie een boef hem van de muur af kunnen halen (en de batterij kunnen verwijderen). Iets om rekening mee te houden als je hem voor je alarmsysteem gaat gebruiken.

Dus: Zoek je een compacte sensor? Kijk dan eens naar deze Zipato Motion Sensor.

Klein
Z-Wave plus
Lux meting

Geen tamper beveiliging

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.