Onze sponsor:

Review:

29 juli 2020 | Niels Laan | Xiaomi, Slimme lampen

Yeelight MJDP02YL 10W RGB E27 220 - 240V LED Smart Bulb

Installatie via MI home APP:

Als je nog meer Xiaomi apparaten in je bezit hebt maak je waarschijnlijk gebruik van de Xiaomi MI APP. De eerste stap is dus om deze APP op te starten. Als je dit hebt gedaan is het tijd om de lamp in de fitting te draaien en te zorgen dat hij stroom krijgt. Hierna druk je op het plusje in de bovenhoek om een nieuw apparaat toe te kunnen voegen. 

De APP zal automatisch gaan zoeken naar de lamp. Ik was wat ongeduldig dus drukte ik op het scan knopje bovenin de APP om de bijgeleverde QR code in te scannen. Helaas werkte dit niet, maar toen ik terugging naar het automatisch zoeken scherm, zag ik de lamp er tussen staan. Je moet dus even geduld hebben. De lamp is in eerste instantie een hot spot waar je met je telefoon rechtstreeks naar toe verbind. Je wil natuurlijk dat hij door iedereen te benaderen is dus de volgende stap ik om hem toe te voegen aan je WiFi netwerk. Dit kan je doen door de stappen te volgen in de APP. Deze spreken redelijk voor zich.

Uiteindelijk kreeg ik de lamp toegevoegd en kan ik hem bedienen via de APP. Je krijgt, naast dat je de lamp aan en uit kunt zetten, de mogelijkheid om de kleur temperatuur en de kleur van de lamp te veranderen. Uiteraard kun je ook de lichtsterkte veranderen. Er worden een aantal leuke pre-sets meegeleverd zoals bv het simuleren van een kaars.

Installatie schermen:

Voorbeeld scene:

We maken een scene met de Xiaomi Human Motion sensor. We willen dat, als er beweging wordt gedetecteerd, de Yeelight wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.