Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Mi Smart Plug

Installatie via de Xiaomi Gateway:

De eerste gateway waar we deze tussenstekker mee gaan testen is de gateway van Xiaomi zelf. Hier moet deze plug uiteraard gewoon mee werken, het is tenslotte hun eigen product. We beginnen met het opstarten van de APP.

Er zijn een paar manieren om hem toevoegen maar de gemakkelijkste manier is om de scanner te gebruiken. Dus ik druk op het plusje en vervolgens op het scan icoontje. Gebruik niet de scancode op de verpakking of aan de onderkant van de hub want deze werkt niet. Je moet namelijk die in de handleiding gebruiken. Helaas kreeg ik helaas een melding dat hij hem niet konden. Dit heeft te maken dat mij xiaomi gateway op de "mainland china" staat. Deze plug werkt alleen samen met de Europese versie. Gelukkig heb ik ook een Europese versie en daar lukt het scannen wel.

Na de scan wordt er gevraagd om de knop van de tussenstekker aan de bovenkant 5 seconde ingedrukt te houden. Het LEDtje aan de voorkant zal gaan knipperen. De gateway geeft ook een knippering en 2x een piep om aan te geven dat het gelukt is. En dit is ook het geval want ik zie hem in de APP te voorschijnen komen.

Ik kan hem aan- en uitzetten, zie het huidige verbruik, het verbruik van 1 dag en 1 maand. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

 

Voorbeeld automation:

De automatiseer mogelijkheden bij de Xiaomi hub zijn wat beperkt dus om een heel spannend voorbeeld te maken zal niet gaan lukken. Maar we maken dat als het 19.00 uur is dat dan de plug wordt aangezet. Dit kun je gemakkelijk regelen via de "automation" mogelijkheid.

Dit product is te koop voor:


€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels