Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Mi Smart Plug

Installatie via de Homey:

De volgende controller is de Homey. De Homey is een smart home hub welke verschillende protocollen ondersteunt. Zo wordt ook Zigbee ondersteunt en hier maakt deze plug gebruik van. Over het algemeen werken Xiaomi producten zeer goed. We gaan zien of dit ook het geval is bij deze plug.

We beginnen met het inloggen in de APP en naar onze apparaten te gaan. Vervolgens drukken we op het plusje en zoeken de Xiaomi plug op. Er worden diversen APP's gevonden dus het is niet helemaal duidelijk welke je moet hebben maar je kunt de "Aqara en Xiaomi" gebruiken. Als je deze hebt geselecteerd moet je even scrollen naar beneden. Als we door drukken dan vraagt de APP om de plug te resetten. Dit kun je doen door het knopje aan de bovenkant 5 seconden ingedrukt te houden. Het LEDje zal rood gaan knipperen en hierna blauw. Ik zie inderdaad dat hij gevonden wordt door de Homey.

Ik krijg een aan-/uitschakelaar en kan het huidige verbruik en totaal verbruik in zien. De plug reageert bovendien snel op commando's.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijg een aan- en uitschakelaar en je kunt het huidige verbruik en totaal verbruik inzien.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

 

EN:

 

DAN:

Flow voorbeeld:

We maken als voorbeeld dat als de zon onder gaat dat dan de plug aangezet wordt. Als bonus zetten we ook nog als voorwaarden dat dit alleen mag gebeuren als iemand thuis is.

EN:

DAN:

Dit product is te koop voor:


€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.