Onze sponsor:

Review:

03 oktober 2018 | Niels Laan | Xiaomi, Raam/deur sensoren

Xiaomi door/window sensor

De Homey heeft de mogelijkheid om deze door en door/window sensor rechtstreeks te gebruiken zonder de Xiaomi Gateway. Om hem toe te voegen log je in op de Homey en ga je naar je apparaten. Vervolgens klik je op het plusje en zoek je de Xiaomi door/window sensor. Mocht je de APP niet hebben moet je deze even installeren. Om het toevoegen te starten druk je 3 seconden lang een pinnetje in het gaatje aan de zijkant. Het LED zal blauw gaan knipperen. Blijf vervolgens om de 2 seconden in het gaatje drukken om te zorgen dat de button wakker blijft. Blijf dit doen tot hij door de Homey helemaal is toegevoegd.

Ik zie de sensor verschijnen en het open/sluiten van de deur wordt geregistreerd. Het enige wat ontbreekt is de batterij status.

Installatie schermen:

Configuratie:

Zoals wel vaker bij Zigbee apparaten is er niks in te stellen.

Dashboard:

Flow opties:

EN:

Voorbeeld flow:

Ik wil als de deur open gaat, en de zon is onder gegaan, dat de hal lamp aan gaat. 

Om de zonsondergang te bepalen gebruik ik een FIbaro Motion sensor. Hiermee kan ik de lux waarde uitlezen en dan bepalen of het donker genoeg is om te rechtvaardigen dat de lamp aan mag. Ik vind dit wat nauwkeuriger dan de standaard zonsopgang/ondergang flow kaart welke Homey aanbiedt.

Dit product is te koop voor:


€ 10
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.