Onze sponsor:

Review:

03 oktober 2018 | Niels Laan | Xiaomi, Raam/deur sensoren

Xiaomi door/window sensor

Conclusie:

Deze deur- en raamsensor is een mooie toevoeging om je huis verder te automatiseren. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om automatisch een lamp aan te laten zetten. Als toevoeging aan je alarm systeem vind ik hem iets minder geschikt door het ontbreken van een sabotage trigger. Hij wordt gevoed door een knoopcelbatterij (CR1632). Nadeel is dat deze batterij niet overal te koop is maar is vaak wel weer goedkoper dan bv een CR123A batterij (welke vaak in Z-Wave apparaten worden gebruikt).

Opvallend is de reactie tijd van de sensor. Deze is super snel. 
Er is geen mogelijkheid om de sensor vast te schroeven, dit is wel jammer omdat je, zeker bij een deur, hem er snel af tikt. 

Er zijn geen configuratie mogelijkheden bij deze sensor, dit is op zich geen probleem omdat er vaak toch niet veel te configureren valt bij zo'n sensor. Hij is te koop tussen de €10,- en €15,- en niet te verkrijgen hier in Nederland. Je zal hem uit China moeten laten komen. Iets om wel even in je achterhoofd te houden i.v.m. garantie.

Als laatste pluspunt wil ik opnoemen dat deze sensor super klein is, zelfs de kleinste op de markt. Hij heeft dus een goede WAF :) 

Er is ook nog een Aqua versie van deze door/window sensor welke wij binnenkort ook zullen behandelen.

Dus: Zoek je een mogelijkheid om je huis verder te automatiseren? Dan is de Xiaomi door/window sensor een goede aanvulling.

Prijs
Reactie tijd

Bij een aantal controllers moet je de Xiaomi Gateway gebruiken
Niet in Nederland te bestellen
Geen mogelijkheid tot vast schroeven

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 10
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.