Onze sponsor:

Review:

20 februari 2019 | Niels Laan | Xiaomi, Bewegingsensoren

Xiaomi Aqara Human Motion Sensor

Installeren op de Homey:

Omdat deze sensor gebruikt maakt van de Zigbee protocol kan deze rechtstreeks gekoppeld worden aan de Homey. Je hebt dus niet de Xiaomi Gateway nodig. De ontwikkelaar Ted Boomsma heeft een APP ontwikkeld welke je kunt gebruiken.

Het toevoegen gaat door in te loggen op de Homey en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op het plusje (rechtsboven) en zoek je de Aqara sensor op. Vervolgens moet je een APP installeren (als je deze al niet hebt). Hierna kun je het toevoegen starten door het knopje aan de zijkant van de sensor in te drukken. Om de sensor wakker te houden (en het toevoegen te laten lukken) moet je om de 2 sec nogmaals drukken.

Zorg dat je dicht bij de Homey bent.

 

Installatie schermen:

Apparaten:

Instellingen:

Flow opties:

ALS:

 

EN:

Voorbeeld flow:

Er zijn natuurlijk zeer veel verschillende flow's te bedenken met deze motion sensor. Ik wil graag bij beweging, en 10 lux, dat dan de lamp aangaat. Indien er geen beweging is moet de lamp weer uit.

Lamp uit:

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
€ 13
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.