Onze sponsor:

Review:

20 februari 2019 | Niels Laan | Xiaomi, Bewegingsensoren

Xiaomi Aqara Human Motion Sensor

Conclusie:

Met deze sensor kun je bewegingen detecteren en licht meten. Hij is compact en hierdoor redelijk onzichtbaar te plaatsten. Dit plaatsen kun je doen door de bijgeleverde beugel. Als je deze beugel gebruikt kun je hem in iedere hoek plaatsen. Ophangen zonder de beugel kan ook want hierdoor is hij nog compacter, maar je verliest wel wat flexibiliteit met het ophangen. Er worden 2 dubbelzijdige stickers bijgeleverd en hij wordt gevoed door een knoopcel batterij (CR2450). Deze batterij is redelijke gangbare en je bv bij Action kopen.

Hij werkt via de Zigbee protocol dus kijk goed of jouw controller dit ondersteund. De kijkhoek van de sensor is 170 graden en reikt tot 9 meter. Dit lijkt in de praktijk rond de 7 meter te liggen, deze kijkhoek lijkt aardig te kloppen. Het valt mij op dat het bereik van deze sensor niet super groot is. Hang hem daarom niet meer dan 5 meter van je controller af, of gebruik een repeater om het signaal door te geven.

Er zijn 2 nadelen aan deze sensor en dat is dat er geen instelmogelijkheden zijn voor de gevoeligheid. Daarnaast heeft hij geen sabotage melder. Hierdoor is hij minder geschikt voor een alarmsysteem omdat een inbreker hem hierdoor ongezien van de muur kan halen.

Hij is te koop voor zo'n €7,50 a €15,00  afhankelijk waar je hem koopt. Zo is hij in China te bestellen of je kunt hem ook bestellen via onze Nederlandse partner.

 

Dus: Zoek je een goedkope bewegingssensor dan is de Aqara motion sensor een goede optie.

Klein
Reageert snel
Prijs

Alleen te gebruiken met bepaalde controllers
Geen sabotage alarm
Gevoeligheid niet in te stellen

Eindoordeel

8,0

Getest met:
Homey, Firmware 1.5.3
ZipaTile, firmware 1.3.13e
Vera Plus, firmware 1.7.3532
Xiaomi Gateway
Domoticz, firmware 4.9700
Hass, 0.84.2

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
€ 13
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.