Onze sponsor:

Review: Vera Edge

In dit onderdeel kun je de verschillende modules vinden. Ze zijn netjes onderverdeeld in kamers, maar je kunt ze ook op type of lijst laten zien. Het geheel is ruim opgezet waardoor je, bij een grote hoeveelheid modules, het overzicht wel eens kunt kwijtraken.

Je vindt hier ook de mogelijkheid om een nieuwe module toe te voegen.

Toevoegen modules:

Het toevoegen van modules gaat zeer handig bij deze controller. Er is een lijst van verschillende type modules waar je uit kunt kiezen. Als je deze aanklikt krijg je de verschillende merken/types te zien.

Ik heb een Fibaro Wall plug toegevoegd, dit ging perfect en zonder problemen. Het mooie is dat je een duidelijke uitleg krijgt hoe je de module moet toevoegen. Hier kunnen andere controllers een voorbeeld aan nemen. De Wall Plug heeft ook een aantal configuratie mogelijkheden (parameters) deze mist alleen bij de "module configuratie". De parameters kunnen wel handmatig worden toegevoegd.

Ik heb ook geprobeerd de nieuwe Aeon Labs Multisensor 4in1 GEN5 toe te voegen. Maar ik had per ongeluk de verkeerde module geselecteerd. De Vera kwam zelf met het juiste type waardoor het toevoegen toch gelukt was. Top!
Van de multisensor doet alleen de PIR het niet goed, maar dit ligt volgens mij meer aan de sensor dan aan de Vera omdat ik bij de Zipabox hier hetzelfde probleem mee had.

Ik heb ook de Philio/Zipato Quad sensor toegevoegd. Dit ging super snel en hij werd meteen gevonden en geïnstalleerd. De sensor doet wat hij moet doen en de juiste configuratie mogelijkheden worden getoond.

Ik mis wel de mogelijkheid om virtuele schakelaars/dimmers/meters/sensoren aan te maken. Dit kan soms handig zijn om zelf handmatig bepaalde regels te draaien, zonder een echte fysieke schakelaar. Er is wel een APP beschikbaar, maar op het moment van het schrijven van dit artikel, werkt deze nog niet goed samen met de Vera Edge.
Als laatste heb ik mijn Nest thermostaat/detect toegevoegd. Dit ging na een paar klikken goed en hij werd netjes bij de devices getoond. Heel fijn dat dit mogelijk is, dit scheelt weer het openen van een extra APP.
Via de USB aansluiting is het mogelijk om een RFXcom interface aan te sluiten. Hierdoor kun je ook gebruik maken van de goedkopere 433Mhz modules. Hierbij moet wel vermeld worden dat de benodigde APP hiervoor (op het moment van schrijven) niet goed werkt.

Cameras

Via dit scherm kun je een camera aan je Vera koppelen. Het voordeel hiervan is dat deze ook via de APP bekeken kan worden. Je hoeft dus niet meer een aparte APP op te starten. Er is een WIKI pagina waar een lijst staat van camera's welke ondersteund worden:
http://wiki.micasaverde.com/index.php/IP_Cameras

Ik heb geprobeerd mijn Foscam FI 9821W camera toe te voegen. Na enkele pogingen kreeg ik de camera toegevoegd. Leuke optie bij de configuratie is de mogelijkheid om een lamp aan te zetten als de stream bekeken wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 121
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs