Onze sponsor:

Review:

05 januari 2022 | Niels Laan | Controllers, Thinka

Thinka

We kunnen natuurlijk heel lang naar dit mooie witte doosje gaan kijken maar het is denk ik beter om hem te gaan installeren. Om de installatie te starten halen we de hub uit de verpakking. Als je de hub eruit haalt blijft een deel van de verpakking vast zitten aan de hub. Om deze los te krijgen moet je de achterplaat los draaien. 

We voorzien het geheel vervolgens van stroom en stoppen er een UTP kabel in. Fijn dat deze controller niet via WiFi werkt, dat maakt de boel toch wat stabieler. De LED's aan de voorkant zie ik eerst kort groen oplichten en vervolgens rood en paars. Na een paar seconden wordt de middelste LED groen.

Dit zal vast te maken hebben dat alles oke is. Nu gaan we naar https://setup.thinka.eu om de setup te starten. Hier wordt vervolgens om een serial nummer gevraagd. Deze staat aan de onderkant van de doos en aan de onderkant van de controller.

Ik zie hierna dat ik direct wordt doorgestuurd naar mijn lokale omgeving om vervolgens een wachtwoord op te geven. Dit is wat vreemd want ik heb nog geen e-mailadres of account aangemaakt. Ik doe maar even een factory reset want waarschijnlijk is de hub die ik heb al door iemand anders gebruikt. Vervolgens wordt er gevraagd om de reset knop in te drukken. Uuuh, die kan ik helaas niet vinden op de hub, maar na wat google werk kom ik er achter dat ik de knop aan de bovenkant 10 seconden ingedrukt moet houden tot de LED gaat knipperen om hem dan vervolgens weer 10 seconden lang ingedrukt te houden.

Na navraag bij Thinka blijkt het inderdaad dat mijn versie niet gereset was. Kan gebeuren natuurlijk.

Als alles gereboot is ga ik weer naar https://setup.thinka.eu en nu kom ik ook in het "welkom" scherm. Hier moet ik mijn naam opgeven en e-mailadres om te registreren. Vervolgens moet ik een wachtwoord opgeven om de boel te beveiligen. Hierna kom ik in het scherm om apparaten toe te voegen.

Nu we de basis installatie hebben gedaan moeten we een apparaat gaan toevoegen. Dit lees je in het volgende hoofdstuk.

Dit product is te koop voor:


€ 429
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.