Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Curtain & Meter & Hub & Button

Overige koppelingen:

Nu we de standaard mogelijkheden hebben laten zien is het tijd om te kijken of er ook een koppeling kan worden gemaakt met een derde systeem.

IFTTT:

Via IFTTT kun je een koppeling maken met de SwitchBot. Je hebt hier een account voor nodig en je moet SwitchBot toestemming geven. Let wel op dat tegenwoordig IFTTT.com een betaalde dienst is. Je krijgt 3 mogelijkheden gratis.

Een voordeel van deze dienst is dat je meerdere apparaten hieraan kunt koppelen. Zou kun je bv je Google Nest Thermostaat er aan kunnen koppelen. Of is het mogelijk om een http-request naar een controller te sturen (en te ontvangen). Hiermee stuur je een bericht die je kunt ontvangen of versturen. De meeste controllers kunnen hiermee overweg.

Homey:

Wil je de boel nou echt slim maken dan is een echte smart home controller natuurlijk de beste optie. De Homey is zo'n controller hiermee kun je complexer regels maken en gemakkelijk apparaten toevoegen. Bij de laatste is het een vereist dat je een APP hebt. Voor de SwitchtBot is dit het geval. We gaan hem dus toevoegen.

Toevoegen aan Homey:

Als eerste sluit je de SwitchBot producten aan en voegt ze toe aan de SwitchBot APP. De Homey heeft een Bluetooth chip ingebouwd en de SwitchBot ook. Dus we kunnen hem rechtstreeks koppelen aan de Homey. Je kunt ook gebruik maken van de WiFi/Cloud optie als je de SwitchBot Hub ook hebt. Met deze optie heb je wat minder last van problemen met je bereik. Het bereik van de BT van de Homey is namelijk wat beperkt.

Je logt in de Homey APP en drukt op het plusje en zoekt op SwitchBot. Vervolgens selecteren we de Curtain (BLE) en installeren we de APP. Nu gaat de Homey zoeken naar de gordijnen. In mijn geval vindt hij 2 gordijnen en kan ik deze toevoegen.

Installatie schermen:

Bediening:

Je kunt de gordijnen open/dicht doen, hem op een bepaalde positie zetten en je ziet de signaalsterkte, positie van de gordijnen en het batterijniveau.

De Homey maakt van elke motor 1 apart gordijn, ik zie dus 2 gordijnen in de APP. In mijn geval zou deze moeten samenvoegen omdat ik een gordijnen heb welke naar het midden opent/sluit. Dit is wel wat onhandig als je hem open wil doen. Je zou dan 2x moeten klikken. Om dit op te lossen kun je een virtuele schakelaar aanmaken die door middel van een flow de gordijnen open/dicht doen.

 

Flow opties:

ALS:

DAN:

 

 

Voorbeeld flow:

We willen dat als de zon ondergaat, de gordijnen ook dicht gaan.

Dit product is te koop voor:


Curtain
€ 57
Kopen
Remote
16
Kopen
Mini Hub
€ 33
Kopen
Zonnepaneel
€ 16
Kopen
Temperatuur en Luchtvochtigheidmeter
€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails