Onze sponsor:

Review:

01 november 2018 | Niels Laan | Sensative, Watersensoren

Sensative Drip

Installatie via de Vera (Plus/Edge):

Het toevoegen van deze sensor kun je starten door in te loggen op de Vera en naar de devices te gaan. Vervolgens klik ik op "add device" en zoek ik de Sensative op. Helaas zie ik hem niet in het lijstje staan, dus probeer ik hem toe te voegen als generic sensor. Om het toevoegen te starten verwijder magneet aan de achterkant. Hij zal dan automatisch gevonden worden. Mocht dit niet het geval zijn dan moet je de magneet 3x heen en weer bewegen over de sensor. Mocht het toevoegen niet gelukt zijn dan zal de LED 5x gaan knipperen. Hij werd bij mij gevonden en toegevoegd en zie 3 rare apparaten met een vage naam. Dat belooft dus niet veel goeds. Maar als ik de sensor nat maak dan komt er een waarde binnen. Dus blijkbaar werkt dit zoals het hoort. De temperatuur en LUX meter krijg ik niet werkend.

Het plaatsen doe je door de plastics bescherm stripjes los te halen (zowel van de blauwe beugel als de sensor) en hem vast te plakken op de juiste plek. De juiste plek is uiteraard zo dicht mogelijke bij de mogelijke lekkage.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag een scene maken waarbij de waterkraan wordt dichtgedraaid zodra er een lekkage wordt gedetecteerd. Ik stuur ook nog een notificatie naar mijn telefoon, wel zo handig als ik niet thuis ben.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.