Onze sponsor:

Review:

09 december 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

Robbsmarrt inbouwdimmer z-wave 3-draads

Installatie via de Homey:

Zoals gebruikelijk beginnen we bij de Homey met het toevoegen van deze dimmer. Als eerste zorg je dat hij wordt aangesloten. Zorg dat je de stroom eraf hebt en de draden op de juiste manier aansluit. Er wordt een duidelijke handleiding meegegeven, dus hier moet wel uit te komen zijn. Als je alles hebt aangesloten wacht dan nog even met het er weer opzetten van de stroom. Het is namelijk handig om eerst de Homey in de toevoegen stand te zetten. Dit kun je doen door in te loggen en naar de apparaten te gaan. Vervolgens klik op je het plusje rechtsbovenin en zoek je de inbouwdimmer op. Letop dat je de z-wave versie pakt er is namelijk ook een Zigbee variant.

Als het toevoegen op de Homey is gestart voorzie je de dimmer van stroom. Hij zal dan meteen gevonden worden. Mocht het toevoegen overigens niet lukken zorg dat de dimmer dichterbij de controller is of andersom. Mocht dit ook niet helpen zet dan de inbouwdimmer even aan en uit. Als dit ook weer niet werkt druk dan de "action" knop 3x snel achter elkaar in. De lamp zal 3 seconden lang aan blijven om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Bij ons werd hij ook netjes gevonden en kan hem aan- en uitzetten en het dimniveau bepalen. Ik zie tevens het totaalverbruik en huidige verbruik. Het werkt dus zoals je zou verwachten. Met de door mij geteste LED lamp (Ikea ledera) en 30W gloeilamp kreeg ik geen flikkeringen en verloopt het dimmen vloeiend. Het bereik lijkt ook prima op orde want onze Homey staat beneden in de woonkamer terwijl de dimmer op zolder staat. De meegeleverde bypass filter hadden wij niet nodig maar het is fijn dat deze wel wordt meegeleverd.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Als deze dimmer wordt aangezet wil ik graag dat al mijn lampen in de woonkamer aangezet worden.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.