Onze sponsor:

Review:

09 december 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

Robbsmarrt inbouwdimmer z-wave 3-draads

Installatie via Home Assistant (HASS):

Als laatste controller is HASS aan de beurt. Zorg dat je de stroom eraf hebt en sluit de draden op de juiste inputs aan. Strip de draden trouwens niet te lang wat dit is helemaal niet nodig. Als je alles op hebt aangesloten wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom. Het is namelijk gemakkelijker om eerst de zipato APP op te starten en het toevoegen te starten.

Je kunt het toevoegen starten door naar de configuratie te gaan en hierna op Z-Wave te klikken. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Hierna moet je zorgen dat op de dimmer de toevoegen modus wordt gestart. Dit kun je doen door hem van stroom te voorzien. De lamp zal 3 seconden lang oplichten om aan te geven het toevoegen is gelukt. Mocht dit niet het geval zijn dan moet je 3x snel achter elkaar het knopje aan de voorkant indrukken.

Er komt bij HASS geen melding dat het gelukt is maar als je kijkt bij de Nodes zie je dat hij is toegevoegd. 

Installatie schermen:

Dashboard:


Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als de dimmer wordt aangezet dat dan een andere lamp ook aan gaat.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.