Onze sponsor:

Review:

09 december 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

Robbsmarrt inbouwdimmer z-wave 3-draads

Conclusie:

Met deze dimmer kun je op afstand een lamp aan- en uitzetten en het dimo niveau bepalen. Hij doet dit door middel van de Z-Wave Plus protocol. Naast deze functionaliteit kun je het totale verbruik en huidige verbruik inzien.

Het mooie van deze dimmer is dat je hem achter je bestaande schakelmateriaal inbouwt. Hierdoor zie je niet dat je lamp slim is en je kunt je oude verlichting gewoon of gebruiken. Ander groot voordeel is dat je bestaande wandschakelaar ook nog gewoon blijft werken. Dus je kunt hem zowel via de APP als via deze schakelaar bedienen. Hij zal zorgen dat de status altijd klopt. Dit bedienen kun je overigens met een pulsschakelaar en mono schakelaar. 

Deze schakelaar heeft een blauwe (NUL) draad nodig controleer deze dus even of deze aanwezig is. Mocht je een stopcontact naast je schakelaar hebben dan heb je grote kans dat je hem hier vanaf kunt halen.

Er kan maximaal 400W worden aangesloten als je een halogeen of gloeilamp gebruikt. Als je LED gebruikt is dit 200W maximaal. Dit zal in de meeste situatie voldoende zijn.

Ik kan maar weinig minpunten vinden op deze dimmer behalve dat je misschien in de knoei komt als je hem gaat inbouwen. Hij is namelijk wat dikker dan zijn concurrenten. Hierdoor kan het wat lastig worden om hem in de inbouwdoos te krijgen. Er word daarom ook aan geraden om een minimale diepte te hebben van 50mm.

Deze dimmer is te koop via onze partner voor € 49,95 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt. 

Prijs
Wordt standaard geleverd met een bypass dimmer

Inbouwdiepte
Blauwe draad nodig

Eindoordeel

7,0

Getest met:
Homey, Firmware 2.4.1, APP: 1.1.3
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170
Vera Plus, firmware 1.7.2414
HASS, firmware 0.96.2
Domoticz, firmware 4.10717

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers