Onze sponsor:

Review:

23 november 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwschakelaars

Robbsmarrt inbouwschakelaar Hue Zigbee

Installatie via de Ikea Tradfri:

Deze controller van Ikea werkt standaard met Zigbee. Dus het toevoegen zou niet zo'n probleem moeten zijn.  De eerste stap is om de module aan te sluiten. Zorg dat je de stroom eraf hebt en sluit de draden op de juiste punten aan via het bijgeleverde schema. Wacht nog even met het terug zetten van de wandschakelaar. Het is gemakkelijker om dit later pas te doen. 

Start hierna de APP op en ga naar je apparaten beheer gedeelte en druk op het plusje. Druk hierna op LED-lamp en voorzie de inbouwschakelaar van stroom. Het toevoegen gaat wat anders dan bij andere controllers. Je voegt hem namelijk toe via de Ikea afstandsbediening. Dus pak deze er als eerste bij. Haal vervolgens het klepje aan de achterkant los met een platte schroevendraaier en hou het "pair" knopje aan de binnenkant 10 seconden ingedrukt. In eerste instantie kreeg ik hem niet toegevoegd ook niet naar een paar keer proberen. 

We laten ons natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan. Dus we resetten de module eerst. Dit kun je doen door 5x achter elkaar het knopje aan de voorkant te drukken. De lamp zal 3x oplichten om aan te geven dat dit gelukt is. Druk vervolgens 4x op het knopje en houdt 10 seconden lang de knop van de afstandsbediening ingedrukt. Nu lukte het wel, want ik zie de lamp 2x knipperen en verschijnen in 'mijn kamer'  en ik kan hem aan- en uitzetten. Als ik hem via de wandschakelaar aan/uitzet dan zie ik ook de juiste status en de lamp reageert snel.

Nog 1 kleine tip zorg dat je de afstandbediening dichtbij de module houdt.

Installatie schermen:

Apparaten:

Aan en uitschakelaar (en kuch dimmer)

Voorbeeld scene:

Ik wil een rise and shine instellen op een bepaalde tijd.

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.