Onze sponsor:

Review:

23 november 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwschakelaars

Robbsmarrt inbouwschakelaar Hue Zigbee

Conclusie:

Met deze inbouwschakelaar van Robbsmarrt kun je op afstand via de Zigbee protocol een lamp aan- of uitzetten. Je bouwt hem in achter je bestaande wandschakelaar. Hierdoor kun je de oude vertrouwde wandschakelaar ook blijven gebruiken en hoef je ook geen slimme lamp te plaatsen. Een normale LED/gloeilamp voldoet. Als je een gloeilamp gebruikt dan kun je  maximaal 400W aansluiten. Bij LED verlichting is dit 200W.

Het inbouwen hoeft niet ingewikkeld te zijn, er wordt namelijk een duidelijk schema meegeleverd. Let wel op dat er een blauwe draad aanwezig is in je inbouwdoos. Dit is niet altijd het geval. Ander aandachtspunt is dat je inbouwdoos in ieder geval 50mm diep moet zijn omdat deze module wat dikker is dan een normale.

Met zijn € 49,95 is hij wel wat duurder dan bv een Philips HUE lamp maar je krijgt er wel een mooiere oplossing voor terug. Je ziet hem immers niet en je kunt je normale wandschakelaar blijven gebruiken.

Met de door ons geteste controllers ondervonden we geen problemen, behalve dat je hem moet resetten voordat je hem toevoegt.

Dus: zoek je een onzichtbare oplossing om je verlichting op afstand te bedienen? Dan is de Robbsmarrt inbouwschakelaar een goede keuze.

Onzichtbaar
Bediening ook via wandschakelaar 

Wat duurder dan alleen een losse lamp

Getest met:
Homey, Firmware 1.5.9, APP: 1.1.0
ZipaTile, firmware 1.1.38
Ikea Tradfri, firmware
Philips HUE, firmware
Trust Z1, firmare

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.